Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který byl na Měsíci: Ve vesmíru nejsme sami, mimozemšťané o nás ale ještě neví

UFO
UFO
Foto: Pixabay

Washington - Astronaut Alan Bean byl čtvrtým člověkem v historii, který se procházel po povrchu Měsíce. Nyní je přesvědčen, že ve vesmíru nejsme sami, ale stejně jako zatím my nevíme o existenci mimozemšťanů, oni podle něj nevědí o nás.

Astronaut Alan Bean pro australský portál News.com reagoval na konspirační teoretiky, kteří tvrdí, že mimozemšťané navštívili Zemi. Podle něj je něco takového výmysl a zatím se to nestalo.

Domnívá se, že ve vesmíru nejsme sami. "Jsou miliardy hvězd a ty mají planety, které kolem jich obíhají, takže statisticky musí být hodně planet, na nichž vznikl život. Některé jsou dokonce možná stejně staré jako my," tvrdí. 

Přesto podle něj mimozemské civilizace lidstvo neznají a planetu Zemi dosud nenavštívili. "Znám pravdu. Nemyslím si, že by někdo z vesmíru na Zemi přistál. Pokročilejší civilizace bývají přátelštější a altruističtější, stejně jako Země, která je dnes lepší než dřív," uvedl astronaut.

Podle něj by se mimozemšťané, ve chvíli kdy by věděli o existenci lidstva, pokusili planetu Zemi kontaktovat. "Pokud tu opravdu byli, určitě by řekli: 'Přicházíme v míru a víme, že tu máte rakovinu, která lidi zabíjí, ale my ten problém vyřešili už před 50 lety. Tady máte způsob, jak ji vyléčit'," dodal Bean.

85letý Alan Bean se v roce 1969 jako čtvrtý člověk v historii lidstva procházel po Měsíci. Zavítal na něj jako člen posádky letu Apollo 12. Do vesmíru se následně podíval i o čtyři roky později, kdy velel projektu Skylab 3.

O existenci mimozemského života je přesvědčen například také Seth Shostak, ředitel kalifornského Institutu pro hledání mimozemské inteligence (SETI). Ten tvrdí, že mimozemšťané vypadají více jako stroje než jako lidé. 

Podle něj se cestou augmentace, tedy nahrazování živých končetin a orgánů za umělé, ostatně začíná ubírat i samo lidstvo. Stejně tak pokročilo i ve tvorbě umělé inteligence.

"Technologie se rozvíjejí závratným tempem. V tomto století určitě vynalezneme umělou inteligenci. Mimozemšťané tak zřejmě již učinili a proto tak vypadají," uvedl vědec v televizní show StarTalk na kanále National Geographic.

Podle odborníka se ale nejedná o samostatně myslící roboty. Domnívá se spíše, že v nedaleké budoucnosti budou stroje schopny samostatně vykonávat určité množství činností za pomoci nějaké formy umělé inteligence. 

Témata:  UFO vesmir mimozemšťané / UFO

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy