Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mýty o sexu: Podívejte se na ty nejznámější

Které mýty o sexu jsou nejznámější?
Které mýty o sexu jsou nejznámější?
Foto: Pixabay

MAGAZÍN - Ačkoli je lidstvo posedlé sexem a erotika je snad všude kolem nás, mluvit otevřeně o intimních záležitostech bývá stále tabu. Patrně z toho důvodů vznikly mýty, které nám mají prozradit, jak je na tom muž s velikostí penisu, aniž bychom se ho museli přímo zeptat či udělat něco mnohem hanbatějšího.

Velikost bot

Toto je patrně nejběžnější metoda. Podstatnou roli při vzniku tohoto mýtu hraje „nožní fetišismus“ (footfetish), který patří mezi nejrozšířenější sexuální odchylky. Vysvětlení ale může být i mnohem prostší. Velikost obuvi bije do očí, lidský mozek si tedy vytvoří jakýsi logický vztah mezi velikostí údu a chodidla. Ve skutečnosti ale žádná paralela neexistuje. Dámy, pokud si tedy váš nový přítel kupuje boty velikosti 10 palců (zhruba 25 centimetrů), nedělejte si plané naděje.

Stejně je tomu v případě výšky muže. Sice byly provedeny studie, které se snažily dokázat, že jsou muži „čahouni“ více vyvinutí, nicméně počet pokusných osob byl tak mizivý, že výsledky testů jsou zcela irelevantní. Jisté je pouze jedno – z výšky může velikost údu neodhadnete. Zapomeňte i na průpovídku, že „podle nosa poznáš kosa“.

Hlas

Hluboký mužský hlas je pro mnoho žen svůdný. Připomeňme například Jamese Earla Jonese, který namluvil Darth Vadera. Že se baryton automaticky rovná dlouhý penis, je ovšem výmysl.

Sexuální orientace

Existují kontroverzní studie, podle nichž mají gayové větší penisy než heterosexuální muži. Jedna z nich vychází z premisy, že mužský plod, z kterého je posléze homosexuál, během děložního vývoje projde zvýšenou dávkou testosteronu, který zároveň ovlivňuje velikost genitálií. Pak je zde takzvaná Kinseyho zpráva, podle níž mají gayové delší penisy. Potíž je ale v tom, že tato studie není založená na objektivním měření – muži sami „hlásili“, jak jsou na tom s rozměry. Průměrná délka údu vyšla téměř 17 centimetrů. Ve skutečnosti je to zhruba 14 centimetrů.

Od palce k ukazováčku

Tento test si můžete, pánové, hned teď udělat. Položte ruku dlaní na stůl tak, aby byl mezi palcem a ukazováčkem pravý úhel („L“). Nyní změřte vzdálenost od špičky palce ke špičce ukazováčku. Výsledné číslo má odpovídat rozměru vašeho penisu v erekci. Souhlasí? Patrně jen náhoda. Nebylo vědecky prokázáno, že by „L“ cokoli vypovídalo o rozměru pohlavního údu.

K dispozici je také studie jihokorejských lékařů, která u mužů měřila ukazováčky a prsteníčky. Ti pánové, kdo mají prsteníček delší než ukazováček, údajně mají i delší penis.

Délka palce

Další nesmyslný způsob, jak se mužům „podívat do kalhot“. Říká se, že délka palce vynásobená třemi vám dá rozměr penisu, píše listverse.com. Už ale nikdo nevysvětlil, proč by se mělo násobit zrovna třemi. Lze samozřejmě požádat muže, aby si dal palce na sebe, vy si pak ve fantazii doplníte ještě třetí, ale toto asi nebude ta nejvhodnější zábava při romantické večeři.

Od zápěstí k prostředníčku

A další mýtus. Spočívá v tom, že vzdálenost od zápěstí ke konečku prostředníku má odpovídat délce penisu. Pokud by to byla pravda, někteří pornoherci by měli místo rukou „lopaty“ jako hráči basketbalu. A naopak – hráči basketbalu by asi jen těžko pobíhali po hřišti ve volných trenkách, aniž bychom nepostřehli jejich nadprůměrnou výbavu.

Témata:  muži ženy vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy