Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dokáže člověka vyléčit myšlenka? Placebo efekt nepodceňujte

Soustředění dokáže zázraky
Soustředění dokáže zázraky
Foto: Pixmac

V současné době je víc a víc známé, že mysl léčí. Síla myšlenek je nekonečná a pouhé pomyšlení na něco dokáže doslova zázraky.

Pozitivní člověk to má v životě jednodušší. Snaží se najít ve všem to lepší a nic nevzdává na první dobrou. Pesimista naopak stahuje kalhoty, když brod je ještě daleko.

Zhruba 18 hodin denně na něco soustřeďujeme své myšlenky. Aniž bychom si to uvědomovali, neustále nad něčím přemýšlíme. Stačí, když jdeme například kolem výlohy s oblečením a zalíbí se nám vystavené tričko. V tom okamžiku vyvstává na mysl tisíce otázek. Mohu si ho koupit? Kde seženu dostatek peněz? Slušelo by mi? Budou mít mojí velikost? A stále se nakupují další a další otázky.

Zkuste si jednoduché cvičení. Až zase půjdete okolo čehokoliv, co byste si přáli, zkrátka si představte, že to již máte. Myslete na to, že máte právě tu velikost, která je pro vás ta pravá. Že ta barva a střih podrthuje vaše rysy. A možná se ani nenadějete a dostanete od někoho dárek, který bude skýtat právě onu věc.

A stejné je to i s ostatními aspekty života. Pokud budete soustředit svou mysl na to, že budete mít rýmu, protože jste si vyšli ven jen v tenkém svetru, tak se vsaďte, že jí do rána máte. Jestliže ale změníte úhel pohledu a řeknete si, že máte energie na rozdávání a zdraví z vás jen čiší (i když si to zrovna nemyslíte), přesně to se stane.

Mysl je opravdu ten nejlepší lékař. Jedná se o takový placebo efekt. Vnutíte svému mozku přesvědčení, názor, za kterým si stojíte a mozek vykoná impuls, který vede k vyplnění vašeho "přání". Funguje to velmi jednoduše. 

A tak, až budete nemocní, myslete na to, jak se procházíte na čerstvém vzduchu, jak je vám krásně a nic vás netrápí. Pokud změníte své myšlení, změníte celý svůj život.

Témata:  život lidé zdraví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 20:11

Rusko a Ukrajina si po rozhovorech vymění vysídlené děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy