Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam letos na dovolenou? Vybrali jsme ty nejkrásnější destinace

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Léto je tu co by kamenem dohodil a proto je ten nejvyšší čas vybrat místo na dovolenou. Kam vyrazit za nezapomenutelnými zážitky?

Botswana

Ráj na zemi se nachází na jihu Afriky. Botswana je třetí nejvyspělejší zemí černého kontinentu a zároveň jednou z nejdemokratičtějších, nejbezpečnějších a politicky nejstabilnějších zemí v regionu. To jste možná nevěděli a aby ne, tato destinace se kdo ví proč, moc často nezmiňuje.

Najdete zde přenádhernou divokou přírodu, jejíž bohatství je v Botswaně chráněno státem. V Botswaně můžete spatřit největší říční deltu na světě, kochat se stovkami skalních kreseb a na vlastní oči spatřit exotická zvířata ve volné přírodě. Pokud chcete spatřit to nejlepší z Afriky, Botswana je určitě první volbou. Tak neváhejte a zkuste to letos tak trochu jinak.

Japonsko Země vycházejícího slunce, to je Japonsko. V současnosti patří tato krásná krajina k nejoblíbenějším cestovatelským destinacím. Japonsko sice patří k těm dražším zemím, ale tento fakt zcela kompenzuje nadpozemskou atmosférou plynoucí z jedinečné japonské kultury.

Je zde dechberoucí příroda, které vévodí dřevěné chrámy. Japonci mohou ale nabídnout i opravdové kuriozity, jako například ostrov Aošima, na kterém je více koček než lidí, vesničku Zao, která se hemží desítkami lišek či městečko Sika, ve kterém žijí stovky jelenů. Určitě stojí za návštěvu. A navíc, když si představíte tu lahodnou japonskou kuchyni...

USA

Spojené státy americké, to už je roky taková klasika, která neomrzí. Nejsou zde jen krásná a rozmanitá města, ale také přenádherné národní parky jako například Yosemitský, Yellowstonský, Badlands, Zion a další.

Napříč 50 státy najdete snad vše, co jste chtěli vždy vidět. Od moře, po hory. Při cestování po USA máte pocit, jako byste cestovali po celém světě. Spojené státy jsou tak právem umístěny mezi nejlepšími destinacemi.

Lotyšsko

Že vás to překvapuje? Určitě nejste jediní, ale tak trochu neprávem. Lotyšsko je právem označováno za baltický klenot, který zatím čeká na velké objevení. Již dlouho se lotyšské metropoli přezdívá Paříž Východu a právě Riga by měla být na prvních příčkách v seznamu každého cestovatele, který se jede do pobaltských zemí podívat.

Lotyši jsou velmi pyšní na svou krajinu a o svou přírodu se starají s láskou. Nikde nenajdete válející se odpadky a podobě. Je zde ale několik národních parků, ze kterých vyniká zejména ten v povodí řeky Daugavy, kde je velké množství romantických scenérií. 

Austrálie Země klokanů. U protinožců si snad každý cestovatel přijde na své. Austrálie je nádherná země plná kontrastů a nabízí nepřeberné množství krás, které prostě musíte vidět.

Nejznámějším symbolem je zřejmě rudooranžový monolit Uluru (Ayers Rock), který se nachází v australském vnitrozemí.  Na severu země určitě nezapomeňte navštívit Národní park Kakadu, který patří k největším a nejkrásnějším národním parkům na světě. U Melbourne se pak projeďte Great Ocean Road, která lemuje pobřeží a z které si můžete prohlédnout na 80 vraků lodí, které se ztratily v místních zrádných vodách. Za krátký výlet stojí určitě i australský ostrov Tasmánie, domov tasmánských čertů.

Pomohli jsme vám alespoň trošku? Fantazii se meze nekladou a cestování patří k takovému sebevzdělávání člověka. Poznáte nové kultury, zvyky, tradice a místa. Zkuste si vybrat destinaci, kde jste ještě nebyli a zažít tak něco jiného a nového.

 

Témata:  cestování turistika dovolená

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy