Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Beyoncé i Amal Clooneyová mají dvojčata. Právě ony změnily mateřství v trhák

Beyoncé
Beyoncé
Foto: Grammy Awards

Los Angeles - Narození dvojčat amerického herce George Clooneyho a jeho manželky přivedlo média k šílenství. Těhotenství celebrit se stalo velkým byznysem v roce 1991.

Řada fotoreportérů se sešla před londýnskou nemocnicí ve snaze zachytit první snímky malé Elly a Alexandera Clooneyových. Titulní stránky bulvárních plátků pak zaplnily zprávy s názvy jako "Deset důvodů proč bude George Clooney skvělý otec".

Největším letošním příběhem mateřství se stalo druhé těhotenství americké zpěvačky Beyoncé (35), která má také v nejbližší době porodit dvojčata.

Přestože se obě ženy od sebe nápadně liší, právě na ně se soustředí dětmi posedlé publikum. Beyoncé se na rozdíl od právničky Amal Clooneyové s radostí podělila se světem fotografiemi těhotenského bříška na sociálních sítích i během svých vystoupení. Obhájkyně lidských práv Clooneyová naproti tomu během svého těhotenství vyzvala fanoušky, aby se více soustředili na její práci než na vypouklé břicho.

"Zprávy o Clooneyho dětech jsou velmi vzrušující, protože herec je vnímán jako člověk, kterému trvalo dlouho, než se usadil a ke všemu s tak skvělou a zajímavou ženou," řekl zástupce šéfredaktora magazínu People J.D. Heyman.

Americká herečka Demi Mooreová v roce 1991 nafotila v sedmém měsíci těhotenství akty pro časopis Vanity Fair. Fotografie byla v roce 2016 zařazena magazínem Time na seznam "100 Fotografií: Nejvlivnější snímky všech dob". Time fotografii označil za ukázku toho, jak silné a zároveň sexy může být mateřství. Fotografie podle magazínu navíc proměnila soukromou záležitost ve veřejnou událost.

Podle spoluautorky knihy o mateřství v americké popové kultuře Ann Hallové se mateřství už více něž 25 let potýká s mnoha očekáváními a předsudky o tom, co by ženy měly nebo neměly dělat. "Některé z nás by chtěly zjistit, co si vlastně s dětmi počneme. Jak spojíme naši kariéru a mateřství? To, že pro to už neexistují žádná pravidla, je sice osvobozující, ale zároveň i znepokojující," řekla Hallová.

Beyoncé a Amal Clooneyová také poukazují na rostoucí trend starších matek, který zvyšuje obavy z neplodnosti a rostoucího trhu s její léčbou, na kterou se kvůli oddalování těhotenství v USA vydá až čtyři miliardy dolarů (93,5 miliardy Kč).

Bezdětným celebritám přitom věnují média, jak upozornila americká herečka Jennifer Anistonová, stejnou míru pozornosti. V otevřeném dopise v roce 2016 kritizovala nekonečné spekulace o tom, zda je nebo není těhotná a zda to vůbec plánuje. "Jsme úplné s partnerem i bez něj, s dítětem i bez něj... nepotřebujeme být vdané nebo matkami, abychom byly dokonalé. Máme možnost si samy určovat naše vlastní "šťastně až do smrti"," napsala.

Témata:  George Clooney Beyoncé děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy