reklama

Morton například zveřejnil to, jak Diana hovořila o svatebním dni – 29. červenci 1981. Přepisy přinesl server Daily Mail. „Zoufale jsem se snažila chovat dospěle, ale nevěděla jsem, jak to udělat, a nemohla jsem o tom s nikým mluvit. Vzpomínám si, že můj manžel byl velmi unavený - oba jsme byli dost unavení. Velký den,“ vysvětlovala princezna.

„Noc předtím jsem měla hodně zlý záchvat bulimie. Snědla jsem všechno, co jsem našla, což pobavilo mou sestru Jane, která se mnou bydlela v Clarence House. Nikdo nerozuměl tomu, co se děje, bylo to přísně tajné,“ uvedla.

Ráno před svatbu prý byla úplně klidná. „Smrtelně klidná. Cítila jsem se jako jehně, které jde na porážku. Věděla jsem to a nemohla jsem s tím nic dělat. Ten den jsem cítila velké očekávání. Štěstí, protože vás povzbuzovaly davy, ale nemyslím si, že jsem byla šťastná. Jak jsem šla uličkou, hledala jsem ji (Camillu). Věděla jsem, že tam byla, samozřejmě. Podívala jsem se na ni,“ vypráví.

„Vzpomínám si, že jsem byla tak zamilovaná do svého manžela, že jsem od něj nemohla odtrhnout oči. Jen jsem si prostě myslela, že jsem nejšťastnější holka na světě. Chystal se o mě starat. No, mýlila jsem se,“ přiznala v hovorech Diana. Po obřadu si podle svých slov uvědomila, jak velkou roli přijala – a neměla tušení, co vše se od ní vlastně bude chtít.

Po svatbě se prý její bulimie dramaticky zhoršila. „Vzpomínám si, že jsem si na líbánkách mohla vyplakat oči. Byla jsem tak hrozně unavená, ze všech možných důvodů. Mé sny byly otřesné. V noci se mi zdálo celou dobu o Camille. Byla jsem jí úplně posedlá," říká Diana.

Jen o pár měsíců později si prý na ni všichni ukazovali a říkali, jak strašně je hubená a že ji vylézají kosti. „V říjnu jsem byla ve velmi špatném stavu. Byla jsem v takové depresi a snažila jsem se řezat zápěstí žiletkami. Pršelo a pršelo a pršelo. Vrátili jsme se do Londýna, abychom vyhledali léčbu,“ přiznala otevřeně s tím, že ji vyšetřovali analytici i psychiatři, kteří jí dávali vysoké dávky valia a dalších léků.

Darem z nebes pak podle ní bylo, když byl v říjnu počat princ William. „Bylo mi řečeno, že jsem těhotná, cítila jsem velké vzrušení. Mou mysl zcela ovládla tato potěšující zpráva. V těch dnech mým největším potěšením bylo, že jsem měla to štěstí, že je dítě na cestě,“ vzpomíná na záznamech Diana.

Pak ale po oficiální návštěvě Walesu na Dianu opět padly problémy a její bulimie se opět vrátila. „Pokusili se mi dát prášky, aby zastavili nevolnost. Odmítla jsem riskovat, že po nich bude dítě postižené,“ uvedla s tím, že první těhotenství bylo opravdu zlé, protože jí bylo velmi špatně, takže se často ani nemohla zvednout z postele. Když čekala prince Harryho, nevolnosti už ale údajně tak zlé nebyly.