Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V pražské ZOO se narodila vlčí paterčata + VIDEO

Zoo Bratislava, Vlk evropský
Zoo Bratislava, Vlk evropský
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pražské zoologické zahradě se 19. května narodilo pět vlčích mláďat. Chovatelé jim zatím dopřávají soukromí, takže nezjišťovali pohlaví mláďat. Křtiny paterčat plánuje zoo na druhou polovinu července.

Vlčata jsou v dobré kondici a nyní už pravidelně opouští noru. Návštěvníci je mohou spatřit ve výběhu vlků eurasijských.

Dle kurátora savců Pavla Brandla smečka vlků změnila chování, které naznačovalo přítomnost mláďat. "Vzhledem k nemožnosti nahlédnout do porodní nory jsme přítomnost štěňat mohli několik týdnů usuzovat pouze podle kondice samice. I když začala vlčata opouštět noru, ukazovala se chovatelům jen neochotně, ale nakonec jsme se dopočítali pěti mláďat," uvedl.

Chovatelé určí pohlaví mláďat v nejbližších týdnech, kdy provedou i preventivní prohlídku. "Do té doby, tedy nejméně do 10. července, nebudou probíhat ani komentovaná krmení pro veřejnost, aby smečka s vlčaty měla dostatek klidu," upozornila zoo.

Pražská zoo chová vlky od samého počátku své existence. Vlčice Lotta (vlk obecný) byla vůbec prvním zvířetem chovaným na území zoo, a to ještě před jejím otevřením v roce 1931.

Témata:  Zoo Praha vlci zvířata

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy