Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V zajetí sociálních sítí: Proč se díváme na vraždy v přímém přenosu?

sociální sítě
sociální sítě
Foto: Pixabay

V dnešní době, kdy má internet v telefonu téměř každý, je velmi snadné natáčet se na videu a sdílet videa s přáteli. S tím, že sociální sítě umožňují živý přenos, se někdy může stát, že lidé uvidí víc, než chtěli.

Katelyn Nichole Davis

Této dívce bylo pouhých 12 let, když se rozhodla ukončit svůj život. Katelyn pocházela z Georgie a pravděpodobně se stala obětí fyzického a sexuálního násilí. Dívka žila s rodinou v malém domě, možná v obytném voze a jediné soukromí měla v koupelně.

Na živém videu, které se stalo virálním, se omlouvá, pláče a vysvětluje, proč se nedokáže se svou depresí vyrovnat. Pak se pověsí ze stromu a video pokračovalo několik dalších hodin. Policie není schopná video z internetu stáhnout.

Brooke Miranda Hughes

Osmnáctiletá Brooke se svou kamarádkou projížděla po silnici v Pensylvánii, vysílaly video živě na Facebook. Bylo to kousek po půlnoci, když do nich zezadu narazil kamion. Dívky jely pomalu a kamion je ve své podstatě rozdrtil.

Dívky s sebou původně měly ještě jednu kamarádku. Samantha Piasecki s nimi kousek jela, než se nechala vysadit. Svoje kamarádky popsala jako dobré lidi s „nohama na zemi“, ovšem byla velice ráda, že z auta vystoupila.

Anthony Stanford II

Sedmadvacetiletý muž byl zabit na party v Clevelendu. Jednalo se o nezáměrnou střelbu. Party kamarádi vysílali na Facebooku živě a pohrávali si s alkoholem. Třicetiletý Steven Leannais si na kameře hraje s pistolí a vyhrožuje, že si ublíží.

Přátelé vysvětlují, že je to zcela bezpečné, protože je ze zbraně vytažený zásobník. Jeden z nich zásobník dokonce ukazuje, aby dokázal, že je zbraň bezpečná. Bohužel si nikdo z nich neuvědomil, že jedna kulka je přímo v komoře zbraně. Leannais ve videu zamířil na Stanforda a střelil.

Stanford byl zasažený do podbřišku a na místě zemřel. Leannais tvrdí, že je mu to ohromně líto a že to byla nehoda.

Armin Schmieder

Osmadvacetiletý Armin Schmieder patřil k nadšencům do adrenalinových sportů. Rád skákal s wingsuit kombinézou a právě při jednom takovém skoku natočil svou smrt, kterou živě vysílal na Facebook.

Schmieder skočil z vršku hory v Kanderstegu ve Švýcarsku. Těsně před tím, než skočil, řekl svým divákům: „Dnes poletíte se mnou“. Ve videu lze vidět, jak se připravuje a odkládá telefon. Pak je slyšet jen křik. „Napiš nebo řekni něco,“ napsal vyděšený fanoušek. Odpověď však nedostal.

Brian Fields

Tento jednatřicetiletý muž z Chicaga byl postřelen, zatímco streamoval video na Facebook. Video zachycuje, jak po něm neznámý člověk střílí. Pak kamera míří nahoru a střelec vstoupí do záberu, aby po Brianovi ještě střelil.

Policie nahrávky využila k vysledování vraha. Brian utrpěl rány do obličeje a třísel, ale přežil. Bohužel však neměl takové štěstí, když ho někdo střelil, zatímco seděl v autě. Brian tedy zemřel jen několik měsíců potom, co přežil střelbu v přímém přenosu.

Témata:  zajímavosti Facebook sebevražda sociální sítě

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy