reklama

Pracovníci aerolinek se tak spojili a vytvořili seznam věcí, ve kterých lidé často chybují. Když na jejich rady dáte, velmi často i ušetříte peníze na dovolenou. Nejlevnější letenky totiž seženete každé úterý v půl třetí odpoledne. Lidé mají ve zvyku plánovat cestu o víkendu, kdy taky dochází k největšímu prodeji letenek. Během pondělí pak letecké společnosti seznam vytřídí a v úterý nabízejí levně nevyprodaná místa.

Důležitým pravidlem je dostatečný příjem tekutin. Spousta lidí má problémy s dýcháním nebo na dovolené nepříjemně zjišťují, že je bolí v krku. Za všechno může právě nedostatečná hydratace. Na odbavení vám jistě veškeré tekutiny seberou, ale před nástupem do letadla jsou na letištích obvykle dostupné alespoň automaty s pitím, nezapomeňte proto mít vždy po ruce láhev s vodou.

Pokud vám nevadí si na let trochu přivstat nebo naopak na letiště dorazit v pozdních hodinách, velmi pravděpodobně máte vyhráno, pokud vám vadí během letu neklidné malé děti. Cestování s batolaty je velmi často už tak náročné, že si rodiny s malými dětmi radši připlatí za letenky v obvyklé denní době.

I v dnešním silně automatizovaném světě si nezapomeňte vzít nějakou hotovost do kapsy. Pokud jsme měli smůlu během rezervace letenek a získali nepříliš uspokojivá místa, v letadle pak můžete uplatit kohokoliv, o jehož místo máte větší zájem. Žádná pravidla aerolinek ohledně těchto praktik neexistují, ve skutečnosti je letuškám jedno, kam se usadíte.

Stejně tak buďte dochvilní a na letiště přijďte s předstihem. Posádka často odmítne opozdilce pouštět na palubu zvlášť v případě, že se jedná o velmi obsazený let. Největší smůlu obvykle také mívají ti s nejlevnější letenkou. Ve vzácných případech, kdy došlo k takzvanému overbooking, tedy že společnost prodala víc letenek, než má k dispozici sedadel, jsou nejčastěji postiženi ti, kteří zaplatili taky nejméně peněz.

V neposlední řadě vás jistě zajímá, jak získat co nejvíce z nabízených služeb. Pokud si vyberete místa vzadu, pak se můžete spolehnout na to, že k vám letušky dorazí ve velmi krátké době. Většinou je personál usazen v místech v zadních částech letadla. A pokud obsluhu s úsměvem a slušností požádáte, pak vám klidně dopřejí i sklenku alkoholu navíc.

Jisté nevýhody však zadní sedadla mají. Jednak budete poblíž toaletám a nemůžete se tudíž spolehnout na klidný odpočinek, jídlo vám bude také naservírováno jako poslednímu. A v horších případech si už nebudete moci ani vybírat z nabídky menu a budete se muset spokojit s tím, co na vás zbylo.