reklama

1. Dárek není pro nás, je o nás

Prozrazuje, jak o obdarovaném uvažujeme a co pro nás znamená. Má-li být pozornost více než jen prázdnou formalitou, musí být patrné, že jsme se jí zabývali. Vůbec přitom není podstatné, jak důvěrně se známe. Zdánlivě velkorysé gesto v podobě voucheru na cokoli či peníze v obálce říkají především to, že jde více o povinnost než pozornost. Zárukou je být osobní.

2. Špatné téma neexistuje

Radost dokáže udělat čokoláda, ponožky, svíčka, koneckonců i alkohol. Inspirujte se zájmy dotyčného a všední věc povyšte originálnější koncepcí, výběrovou řadou, degustačním setem či netradičním provedením. Koukejte po něčem honosnějším, než co denně míjí náš cíl v supermarketu.

3. Víte, jak prožívá a popisuje svět váš blízký?

Vyberte, čím se nejčastěji zabývá a nechte se dovést k ideálnímu dárku:

Vizuální typ popisuje obrazy, barvy, co jak vypadá. Krásná věc rovná se krásný dojem. Miřte na estetický produkt, ale klidně i cestu, jak dotyčného zkrášlit.

Zvukový typ dokonale vnímá, co slyší. Snaží se vystihnut znění každé situace. Jeho oblíbená hudba vás může dovést k lístkům za kulturou, ale zaujme i poslech volnočasového zájmového kurzu.

Pocitový typ vás zasvětí do dojmů a vjemů. Citlivé těší hýčkání a vše, co si mohou užít. Dobře zafungují vonící produkty všeho druhu, měkké a příjemné materiály i svěření do osobní péče odborníků.

Analytický typ neodpovídá, ptá se na okolnosti a proměnné. Přemýšlivé osoby potřebují buď dárkem zabavit, anebo zrelaxovat. Zaměřte se na oblíbenou četbu, předplatné, nebo sáhněte po aktuálních vychytávkách nejen do bytu.

4. Celoroční postřeh

Potrénujte aktivní naslouchání a zapisujte si pozornosti, které vás při společných chvílích napadnou. Na konci roku uvidíte, že bude z čeho vybírat.

5. Zkuste na to jít prakticky

Znáte oblíbený obchod dotyčného, na jakých službách si ujíždí? Bezvadné, pošlete ho tam, nebo rovnou zasponzorujte vysněnou věc. Finále volby přenechte jemu a je to win-win.

6. Nákup na přání?

Jde o nejnudnější způsob pořízení dárku. Máte-li ale to štěstí a přesně víte, jděte do toho! Buďte si jisti, že při této trefě do černého je úplně fuk, jak snadné jste to měli.

7. Dobrá rada na závěr

Osobité balení, vůně, vložená kartička s věnováním, přáním, myšlenkou nebo osobní vzpomínkou jsou přidanými hodnotami, kdy nakonec vezmeme na milost i sebemenší blbost. Ale tu vy teď už stejně nikdy nekoupíte.

TIPY NA VÁNOČNÍ DÁREK

Komplexní preventivní vyšetření zraku
Komplexní preventivní vyšetření na renomované Oční klinice DuoVize Praha zahrnuje vyšetření zrakové ostrosti, měření očního tlaku, vyšetření rohovky a spolupráce obou očí, ale i vyšetření okolí očí, množství slz, předního segmentu oka a očního pozadí. Výsledky jednotlivých vyšetření jsou podkladem pro přesnou diagnostiku, správnou korekci očních vad, léčbu očních onemocnění i dobrý výsledek jakékoliv oční operace.
Cena: 2490 Kč vč. DPH

Detoxikační kúra s výživovým specialistou
Jedinečná čtrnáctidenní nebo týdenní pročišťující a detoxikační kúra Cambridge Weight Plan pro ty, kteří chtějí pročistit své tělo po Vánocích. Program je sestaven tak, aby napomohl k pročištění těla a vyplavení všech látek, které si v průběhu roku tělo uloží. Kúra pomůže nejen k očištění organismu, ale také ke zlepšení nálady, zdravější a čistější pleti a celkovému nastartování organismu. Obsahuje konzultace s certifikovaným a vyškoleným poradcem a detailní seznámení s výživovým programem a nízkokalorickými produkty.
Cena: Dle zvolené kombinace procedur a přípravků od 3150 do 4200 Kč vč. DPH

Gotberg Ryzlink rýnský 2016, pozdní sběr
- bílé, suché
- skvěle se hodí k salátům
Jiskrné víno s krásnou světle olivovou barvou s typickou odrůdovou a něžně meruňkovou vůní i chutí s tóny citrusových plodů. Lehké, čisté a na minerály bohaté víno s mírně pikantní kyselinkou působí mladistvým a příjemným dojmem.

„Ryzlink rýnský 2016 z Gotbergu je postaven na primární aromatice, vysoké mineralitě a krystalické čistotě. Přispělo tomu i jeho půlroční zrání na jemných kvasničných kalech. Jedná se o víno, které není určeno pro archivaci, ale myslím, že zákazník ho ocení právě pro jeho lehkost a svěžest,“ říká o víně Stanislav Málek, sklepmistr vinařství Gotberg.
Cena za 0,75 l – 220 Kč vč. DPH

Gotberg Merlot 2015, výběr z hroznů
- červené, suché
- skvěle se hodí k roastbeefu a carpacciu
Merlot z Gotbergu se vyznačuje rubínově červenou barvou a příjemnou vůní, pro kterou je dominantní jistá kouřovost s tóny hořké čokolády, černého rybízu a tmavého lesního ovoce. Plné víno s dlouhou dochutí a kultivovanou tříslovinou, vyrobené přírodním způsobem. 

„Díky velmi nízkému zatížení keře, což představuje v případě Merlotu 0,8kg, se podařilo sklidit hrozny s cukernatostí 24,2NM. Vyzrálé hrozny spolu s šetrným zpracováním, vinifikací a následným dlouhým zráním v dubových sudech daly vzniknout zajímavému vínu. Vyznačuje se rubínově červenou barvou, jemnou vůní a patrnou lehkou kouřovostí. Chuť je ovocná a čistá,“ říká o víně Stanislav Málek, sklepmistr vinařství Gotberg.
Cena za 0,75 l – 265 Kč vč. DPH

Odolný kompaktní fotoaparát Nikon COOLPIX W300
Ponořte se s fotoaparátem COOLPIX W300 a budete moci snadno pořizovat snímky a videosekvence v hloubce až 30 m. Dobré výsledky zaručuje rovněž na zemi, kde tento prachotěsný kompakt umožňuje fotografovat při teplotě až −10 °C. A nárazuvzdorné tělo přístroje odolává pádům z výšky až 2,4 m. Světelný širokoúhlý objektiv NIKKOR se zoomem a obrazový snímač CMOS s 16 miliony pixelů poskytují vynikající snímky nezapomenutelných okamžiků – i za nízké hladiny osvětlení.

Vysoce citlivý obrazový snímač CMOS s technologií přímého osvětlení fotodiod poskytuje v kombinaci s objektivem s vysokou světelností f/2,8 svobodu pro fotografování pod vodou nebo za nízké hladiny osvětlení. 5násobný optický zoom nabízí všestranný rozsah ohniskových vzdáleností 24–120 mm (ekvivalent u kinofilmu). 10násobný Dynamic Fine Zoom. Režim makro umožňuje pořizovat extrémní makrosnímky drobných divů nad i pod vodou.
Cena: 11490 Kč vč. DPH

Zvlhčovač vzduchu Dyson AM10
Zvlhčovač vzduchu AM10 udržuje optimální vlhkost vzduchu ve vaší místnosti po celý rok. Je schopen díky patentované Ultraviolet Cleanse technologii zlikvidovat až 99,9 % bakterií ve vodě, z níž vyrábí jemnou mlhu, díky čemuž získal certifikát Asthma & allergy friendly™. Výhodou je celoroční využití, možnost načasování a díky zásobníku o objemu 3 l a nízko umístěnému těžišti jde o praktický a snadno čistitelný produkt.
Cena – 14499 Kč vč. DPH

Vysoušeč vlasů Dyson Supersonic
Vysoušeč vlasů v novém pojetí s inteligentní regulací teploty pro lesklé vlasy, s výkonným digitálním motorem. Fén je vyvinutý britským vynálezcem Jamesem Dysonem s ohledem na správné vyvážení. Konvenční systém jsme převrátili naruby a motor uložili do rukojeti. Změna těžiště pozitivně ovlivnila rozložení hmotnosti i tvar vysoušeče. Teplota vzduchu se měří 20x za sekundu a je neustále pod kontrolou. Tím pomáhá předcházet poškození vlasů extrémně horkým vzduchem a chrání tak jejich přirozený lesk.

Rychlé sušení vyžaduje řízený proud vzduchu o vysoké rychlosti. Sušení s tímto fénem už nebude trvat věčnost. Díky ochranné technologii Heat Shield zůstává povrch nástavců chladný a to dokonce i při úpravě vlasů z těsné blízkosti. Nástavce jsou magnetické a proto je lze snadno a rychle vyměnit. Navíc má fén zcela přepracovanou akustiku a díky ní si můžete při fénování klidně povídat s partnerem!
Cena: 10799 Kč vč. DPH

Phyris – zvýhodněný balíček proti vráskám
Akční balíček obsahuje tyto produkty německé značky přírodní spa kosmetiky Phyris:
- Hydro Tonic 200 ml – Hydratační tonikum bez alkoholu určené speciálně pro suchou a citlivou pleť. Komplex aktivních ingrediencí zachovává efekt přírodních hydratačních faktorů. Díky uklidňujícímu panthenolu je vhodný i pro extrémně citlivou a alergickou pleť.
- Retinol Cream 50 ml – Lehký krém pro dehydrovanou a normální pleť redukuje vrásky a linky a viditelně omlazuje pleť. Ekvivalent Retinolu, který je vysoce tolerantní a stabilní během celého dne posílí ochranou bariéru pleti a vytvoří mladistvý a sjednocený vzhled. Účinné látky: zapouzdřený Retinol, vitamín A, Retinol ekvivalent, přírodní vitamín A.

Zdarma obdržíte:
- Beauty Dreams 30 ml – Luxusní a třpytivé pleťové sérum regeneruje pleť a podporuje vznik nových buněk v pleti. Lipozomálně zapouzdřené sojové izoflavony okamžitě stimulují novou produkci buněk a obnovují buňky stávající. Syntéza kolagenu a elastinu je maximálně podpořena. Vrásky jsou vyhlazeny a kontury zpevněny.
- Papírová vánoční taška Phyris

Limitovaná nabídka, platná do vyprodání zásob. Cena: 1815 Kč vč. DPH www.viviane.cz