Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fototapeta okno: Elegantní oživení i prosvětlení interiéru

fototapety Fotogalerie +3
fototapety
Foto: myloview.cz

PR článek - Dům bez oken si v současné době ani nedokážeme představit. Vždyť takovéto stavby spíše připomínají kůlny. Pravda je ovšem taková, že mnohdy lze najít ke klasickým oknům i alternativu.

Moc hezká jsou třeba francouzská okna či jiné prosklené dveře. Máte-li dům či byt s menším počtem oken a dveří, zbystřete! Vždyť právě v něm si lze vytvořit umělým způsobem mnohem větší porci světla! Fototapeta okno je k dispozici ve spoustě různých variací. Podíváme se proto na možnosti, jež se aktuálně nabízejí. Přesvědčíte se o tom, že alternativ je opravdu hodně a rozhodně se nemusí jednat o obyčejné okno. Prakticky si můžete na rozdíl od standardního stavebního otvoru vybrat jakýkoli pohled dle vlastního přání. Můžete jich mít hodně, o čemž se stoprocentně přesvědčíte.

Okno s oponou a zelení

Obyčejné bílé okno s oponou vypadá jemně, něžně, ale přesto se do něj postupně zamilujete. Pohled z něj vás bude jednoznačně bavit. Přijdete na jiné myšlenky a nebudete se muset na nic soustředit. Jde v podstatě o velmi jednoduchý motiv, který se uplatní především na tmavším podkladu. Se světlou zdí by nejspíše kombinace okna v bílé barvě nekorespondovala a došlo by k zániku tohoto motivu. Možná by byla viditelná pouze rozestřená zeleň, která se nachází jakoby v exteriéru. Její podoba je schválně řešená neostrým obrazem a připomíná spíše jistý typ abstrakce než cokoli jiného.

Když je třeba umýt okna…

Každý, kdo někdy umýval okna, dá za pravdu tvrzení, že se jedná o ne příliš oblíbenou činnost. Přesto se bez ní žádný majitel objektu neobejde. Dívat se přes prachem zanesená skla není nic příjemného. Pokud si ale pořídíte fototapetu okna v momentu, kdy je aktuálně myto stěrkou, možná získáte kousek další motivace do této zdlouhavé a fyzicky náročné činnosti. Moc hezky vypadá jak detail ruky se stěrkou, tak i jiné provedení této fototapety. Typickým příkladem budiž umývání oken průmyslových budov, jež je řešeno profesionály. Ti se k práci staví s nadšením a mají i to správné vybavení.

Fototapety podle kategorie

Okno s vánoční výzdobou

Velmi oblíbená je také fototapeta s vánočními motivy. Santa Claus anebo různé dárečky v červeném odstínu vypadají v kontrastu s bílými okenicemi a naznačeným sněhem velmi zajímavě a vytvoříte si tímto způsobem romantiku, jako jste doma ještě neměli. Co se týká množství vánočních motivů, odvíjí se především od vkusu každého člověka. K dispozici je velké množství různých variací, jež nemusejí být v žádném případě nevkusné a přeplácané. Když zkrátka Vánoce skončí, bez problémů velmi jednoduše dostanete tapetu pryč. Navázat budete moci klidně jarními motivy. Vždyť překonat jeden dva měsíce již nebude také nekonečné…

Zimní romantika s lampou

Když je zima v plném proudu, potěší i pohled na okno vyzdobené klasickými zimními motivy. Když za okenici sněží, máte alespoň částečnou radost. Současné zimy jsou totiž většinou na blátě a sníh se objevuje pouze na horách, kde je navíc umělý. Motiv s tradiční lampou, uvnitř níž je svíčka dokonale koresponduje s romantickou atmosférou tradičních Vánoc. Vločky navíc kontrastují s barevnými odstíny lampy a jehličí, jež také samozřejmě k adventním dnům patří. Vůbec přírodní motivy se u fototapet s oknem objevují hodně často. Jejich vzhled je opravdu nadčasový.

Podívejte se přímo do zahrady

A co třeba taková fototapeta okno do zahrady? Jestliže za domem zahrádku nemáte, jistě tento pohled oceníte. Alespoň budete mít radost z toho, co na obrázku uvidíte. Může se jednat třeba o krásné voňavé květiny. Velmi oblíbené jsou především levandule. Jejich fialové kvítky jsou neskutečně voňavé a i pohled na ně je rozhodně příjemný. Levandulová pole vypadají ve větru naprosto perfektně. Moc hezky vypadá také sad jabloní, hrušní anebo jiných ovocných stromů. Ty mohou být zachyceny také na jaře, když kvetou. Scenérie takovýchto stromků vypadají hodně pestře, a to především v kombinaci se zelenou barvou travnatých ploch. Vybrat si lze ze spousty zajímavých variací, které dokážou vytvořit opravdu pestré kombinace.

Témata:  bydlení pr článek fototapety

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy