Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Akta X jsou reálná? Britské úřady doopravdy pátraly po UFO

UFO
UFO
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Dlouho předtím, než Fox Mulder a Dana Scully vyšetřovali podivné případy ve slavném televizním seriálu, britští odborníci dělali totéž. Nově zveřejněny soubory odhalují existenci britských bezpečnostních služeb, které pátraly po mimozemském životě.

Britské Akta X obsahovaly plán pro případ, že odborníci objeví opravdový mimozemský život na naší planete. Ministerstvo obrany provozovalo tajnou sekci zabývající se podivnými případy, které mohly být spojené s UFO. Instituce existovala od roku 1947 až do roku 1997. Celou tu dobu si Britové mysleli, že mimozemské technologie již ovládají konkurenční státy jako například Čína, Spojené státy či Rusko

Odhalené dokumenty obsahovali složku neidentifikovatelných jevů v britském leteckém prostoru. Víc než 1000 stránek jsou nyní převedeny do národního archivu.

 Tajné služby se totiž obávaly, že nejnovější technologie se již dostaly do Ruska či USA. O tyto jevy se zajímalo samotné vedení Velké Británie v čele s člověkem, jehož jméno dnešní vláda nenazývá. Tento člověk byl iniciátorem pečlivého zkoumání všech leteckých objektů, které se vyskytovaly ve vzdušném prostoru nad Británii. 

Témata:  UFO Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy