reklama

Podle serveru Skyscanner mezi nejlevnější rekreační destinace patří například Indie, Kuba, Thajsko či běžnější pro Evropu Bulharsko a Černá Hora. Server na základě podrobnější cenové analýzy, ve které srovnával cenu letenek, ubytování a stravování, sestavil seznam nejlevnějších dovolenkových destinací. Zatímco nejdražšími jsou tradičně France, Sever Itálie a středomořské ostrovy.

Za levnou a zároveň originální dovolenou nemusíte letět do Indie. Nyní se zaměříme na destinace, které nejsou zcela tradiční mezi turisty a zároveň mohou návštěvníkům nabídnout nové letní zážitky.

Albánie

Nejlepší destinace pro cestovatele, který se chce podívat na Balkán, ale nechce jet do drahého Řecka. Dnes Albánie aktivně vyvíjí rekreační a turistický byznys, investuje do infrastruktury a láká nové turisty. Albánie má vysoký perspektivní turistický potenciál, velké množství památek a příjemné počasí v průběhu celého roku. Významnou turistickou lokalitou je například město Drač a riviéra mezi Vlorou a Sarandou.

Portugalsko

Bude vyhovovat zastáncům klidnější dovolené. Najdete zde nejkrásnější pláže Evropy, romantické výhledy moderního velkoměsta a pro milovníky extrémnějšího odpočinku Portugalsko může nabídnout surfing v obřích vlnách.  Surfing v Portugalsku probíhá v jednom z nejznámějších surfových regionů Evropy – v Peniche nedaleko hlavního města.

Gruzie

Gruzie může turistům nabídnout jak dechberoucí horské masivy Kavkazu, tak i exotickou dovolenou u moře s bazénem a luxusním servisem, a to všechno za překvapivě nízkou cenu. Skoro polovina obyvatelstva pracuje v zemědělství, Gruzie je stále převážně zemědělský stát. Nic nemění na tom, že cestovní ruch zde zažívá velkou renesanci díky výjimečné místní atmosféře a nízkým cenám. Nejpopulárnější rekreační destinací je přímořské město Batumi, které se ničím neliší od moderních evropských měst.