reklama

Rakovina potkala už mnoho lidí a bohužel si často vybírá tu nejvyšší daň. Angelina Jolie se rozhodla, že tomu raději předejde a nechala si odstranit obě prsa - podstoupila takzvanou masektomii. Ne všichni, které rakovina potká, ji však dokážou porazit.

Helena Růžičková (†67)

Herečce, která zářila v komediích Zdeňka Trošky Slunce, seno, diagnostikovali rakovinu v roce 2002. Populární herečka se zákeřnou nemocí dva roky bojovala a psala o svém životním osudu knihu. Svůj boj ale prohrála, zemřela po dvou letech v plzeňské nemocnici.

Věra Galatíková (†69)

Hvězda Národního divadla podlehla rakovině v prosinci 2007. Se svou nemocí bojovala statečně celých pět let, bohužel marně. Nestačilo ani to, že přestala kouřit...

Josef Vinklář (†76)

Populární český herec známý jako doktor Cvach z normalizačního seriálu Nemocnice na kraji města také svedl nerovný boj s rakovinou. O své nemoci mluvit nechtěl a nakonec jí podlehl v nemocnici Na Homolce v září 2007.

Boris Rösner (†55)

Bez cigarety si ho nikdo asi ani neuměl představit. A to se mu také stalo osudným. Lékaři mu diagnostikovali rakovinu plic a zemřel na ni v květnu 2006. Boris Rösner v tom období exceloval na prknech Národního divadla a jeho smrt zasáhla širokou veřejnost.

Karel Černoch (†64)

Oblíbený zpěvák doplatil na rakovinu tlustého střeva. Lékaři ji u něj našli v roce 2006. Ještě po roce se ochotně bavil s novináři - to bylo na Vánoce 2007, o pár dní později 27. prosince zemřel.

Aleš Kubát (†30)

Boj s rakovinou na konci loňského roku prohrál i mladý herec, který se objevil například v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Cesty domů. Aleš před pěti lety rakovinu už jednou porazil, když mu vyoperovali malý nádor. Jenže uvěřil, že je vyléčený, a návrat zákeřné choroby podcenil. Zemřel v noci z 25. na 26. prosince 2018 otravě krve z prasklého nádoru

Jiří Pomeje (†54)

Český herec a filmový producent více než rok bojoval s rakovinou hrtanu, která mu později metastázovala do kostí a následně postupně do celého těla. Bojoval s ní od poloviny roku 2017, kvůli ní postupně přišel o hlas i zrak. Zemřel 26. února v Praze, pohřben byl 7. března v jeho rodných Českých Budějovicích.