Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ William dnes oslavil 34. narozeniny. Královna Alžběta v něm pořád vidí malého kluka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.prince-william.org

Londýn - Následník britského trůnu princ William dnes slaví 34. narozeniny. A ačkoli je tento muž už dvojnásobným tatínkem, babička Alžběta v něm stále vidí malého chlapce, o kterého se musí starat a vychovávat.

Princ William je se svou manželkou Kate jedním z nejoblíbenějších párů na celém světě. Statečně se přenesl i pře smrt své maminky Diany a mnohokrát dokázal, že si o svém životě dokáže rozhodovat sám. To ale neplatí v přítomnosti babičky a nic na tom nemění ani fakt, že dnes slaví už 34. narozeniny.

Ta má totiž Williama nejspíš pořád za toho nezkušeného kloučka, který potřebuje dohled. A není divu, že má tendenci se o vnuka starat, vždyť to byla právě ona, kdo se po smrtit lady Diany o oba královské bratry staral.

Dokázala to i před týdnem během slavnostního průvodu na počest jejích narozenin. William se na balkonu Buckinghamského paláce sklonil ke svému synovi Georgovi a něco mu povídal a ukazoval. Jenže právě to nebylo královně po chuti. Netrpělivě Williamovi zaklepala na rameno a nařídila mu, aby vstal. To princ taky okamžitě udělal. Video se ihned stalo hitem internetu.

Zdroj: YouTube

Princ William se přesně před 34 lety narodil v nemocnici Sv. Marie v Paddingtonu v Londýně. Jako syn prince z Walesu se stal druhým následníkem britského trůnu. Jméno dostal po bratranci svého otce, se kterým si byl Charles velmi blízký.

Když byl dítě, oslovovali ho rodiče Wombat, Camel nebo Wills. Princ William je rytířem Podvazkového řádu a vzděláním je magistr umění. Je prezidentem Anglické fotbalové asociace, fandí fotbalovému týmu Aston Villa FC a na střední škole byl fotbalovým kapitánem.

S budoucí manželkou Kate Middletonovou začal chodit v prosinci 2003, brali se 29. dubna 2011 ve Westminsterském opatství. O dva roky později se jim narodil syn George, za další dva roky potom dcerka Charlotte.

Témata:  princ William Velká Británie Královna Alžběta II.

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy