Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Školník zpacifikoval šílence s dvěma sekáčky. Stal se hrdinou

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Glasgow - Celá Británie oslavuje hrdinného školníka (68), který se u školy v centru Glasgow neohroženě postavil maskovanému šílenci, který kolem sebe mával dvojicí sekáčků na maso.

Jmenuje se Denis McCormick, je mu osmašedesát a je školník. Jenže nebyl školníkem celý život. Zamlada totiž sloužil v elitní jednotce výsadkářů.

A i když dovednosti nabité při vojenském výcviku dlouho nepotřeboval, teď je McCormick zužitkoval naplno. A to v momentě, kdy při parkování u školy zahlédl zakukleného šílence, který děsil a pronásledoval kolemjdoucí a oháněl se přitom dvěma sekáčky na maso.

McCormick nezaváhal ani na moment a i bez jakékoli zbraně o jednačtyřicet let mladšího útočníka zahnal. Když o chvíli později natrefil na terčík na tyči, který používají pedagogové při vycházkách s dětmi, začal ozbrojeného pomatence dokonce honit. O chvíli později sedmadvacetiletého ozbrojeného šílence zatkla policie.

Denis McCormick, který je podle přátel velmi hrdý na svou vojenskou kariéru, se tak stal okamžitě místní senzací a hrdinou. Vedení školy seniorovi dalo den volna na zotavenou. Jeho známí ovšem vůbec nepochybují o tom, že v pondělí bude Denis zpátky na školních chodbách.

Odkazy jsou pouze informační, jejich obsah není předmětem zpravodajského servisu.

Témata:  Velká Británie zbraně Skotsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy