Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémy na kanálu La Manche: Britové čekají dlouhé hodiny na trajekt

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - I více než 14 hodin museli čekat v nočních frontách v Doveru britští řidiči, kteří chtěli vyrazit na dovolenou na kontinent.

Kromě velkého náporu rekreantů jsou podle britské policie důvodem také omezené odbavovací kapacity na francouzských hraničních přechodech, kde chybí personál a kde po teroristických útocích teď platí i zvýšená bezpečnostní opatření.

Dlouhé čekání začalo už v noci z pátku na sobotu a může trvat až do pondělí, upozornila policie. Úřady v Doveru dnes ráno odhadly čekání v silničních zácpách na 4,5 hodiny, s následným dvouhodinovým čekáním v samém přístavu.

Britská vláda přislíbila posily, aby francouzským pohraničníkům při kontrolách v Doveru pomohly. "Chápeme, že došlo k mimořádnému narušení v Doveru, ale bezpečnost je prvořadá," uvedla mluvčí.

Alison Dallaraová, která se rovněž chtěla dostat na kontinent, stanici BBC řekla, že se v Doveru otočila a místo trajektu dala přednost cestě Eurotunelem z Folkestone. "Po dvacetiminutovém čekání jsme teď v polovině cesty," poznamenala s tím, že jízdenku na trajekt lze vrátit.

Z Folkestone jezdí Eurotunelem každou hodinu čtyři spoje. Před terminálem se nyní nečeká, ale odbavení kvůli posílené bezpečnosti trvá až hodinu.

Témata:  Velká Británie Francie turisté

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy