Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Raketa u Mosulu zabila amerického vojáka

Americká armáda, ilustrační fotografie
Americká armáda, ilustrační fotografie
Foto: U.S. ARMY

Bagdád - Při sobotní raketové palbě u iráckého města Mosul zemřel jeden americký voják. Další jeho kolegové byli zraněni.

V sobotu zasáhla nepřátelská raketová palba základnu poblíž města Machmúr, kde američtí vojáci cvičí členy irácké armády. Město leží nedaleko severoiráckého Mosulu, který ovládá teroristická skupina Islámský stát (IS).

Usmrcený Američan, příslušník námořnictva, je druhým vojákem Spojených států, který padl v boji v Iráku od konce roku 2014, kdy byly americké síly znovu v zemi nasazeny. V říjnu byl usmrcen americký voják palbou nepřátel z lehkých zbraní při akci, jejímž cílem bylo osvobození asi 70 rukojmích držených Islámským státem na severu Iráku.

Irácká armáda údajně v poslední době vyslala na základnu Machmúr tisíce vojáků v přípravě na dobytí Mosulu. Ozbrojenci z hnutí Islámský stát obsadili Mosul v červnu 2014.

Témata:  Irák U.S. ARMY

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy