Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chyť si svého Gagarina aneb konec Pokémonů v Rusku? Kreml má plán

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Pixabay

Moskva - Populární hra Pokémon Go se nelíbí nejen ruské pravoslavné církvi, ale ani úřadům. Moskevská radnice si proto nechala vyvinout mobilní aplikaci, která nabízí pátrání po historických hrdinech.

Úspěšný hráč si tak bude moci udělat "selfie" s prvním kosmonautem Jurijem Gagarinem, s cary Ivanem Hrozným či Petrem Velikým, anebo s francouzským císařem Napoleonem Bonapartem. "Lovit" bude možné i básníky, hudebníky či vědce, například Alexandra Puškina, Pjotra Iljiče Čajkovského nebo Michaila Lomonosova.

"Do konce srpna se v prodeji objeví vylepšená aplikace Poznej Moskvu, s jejíž pomocí bude možné si udělat snímek s kultovní historickou postavou," slibuje radnice podle agentury Interfax.

"Aplikace má za úkol pomocí módní technologie upozornit na bohaté kulturní dědictví a dá také další důvod k toulkám Moskvou," slibuje si radnice. Nový projekt se opírá o stávající turistický portál, který zahrnuje údaje o 1300 stavbách, 114 památnících, 40 muzeích, 162 zákoutích a 196 historických osobnostech a nabízí 57 různých tematických vycházek po ruském hlavním městě.

Populární hra Pokémon GO dorazila do Ruska, ačkoli se v zemi ještě legálně neprodává. Nicméně již přiměla pravoslavnou církev, aby varovala věřící před ztrátou zdravého rozumu a chorobnou závislostí.

Témata:  Rusko Jurij Gagarin Pokemon

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy