Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorismus v Evropě nestojí jen životy. Na kolik přišel ten bruselský?

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brusel – 22. března došlo v belgickém Bruselu k teroristickým útokům na letišti a v metru, během kterých zemřelo 32 civilistů a více než 300 jich bylo zraněno. Jak nyní informuje bruselský server Politico, belgická ekonomika kvůli útokům přišla téměř o miliardu eur.

Server s odkazem na místní média uvádí, že podle nové zprávy kvůli teroristickým útokům 22. března v Bruselu utrpěla belgická ekonomika škody ve výši téměř jedné miliardy eur.

Podle zprávy, kterou si vyžádala belgická vláda a o které informoval deník De Morgen, nejvíce utrpěl belgický turismus a obchodní průmysl. V porovnání s prvními měsíci roku 2016 v Belgii prodej ve druhém čtvrtletí klesl o 122,5 milionů eur.

Belgický ministr financí již dříve odhadl ztráty v rámci státních příjmů z daní na 760 milionů eur. To přitom představuje 0,1 % celkového HDP země.

Kris Peeters, federální ministr ekonomiky, místním médiím v souvislosti s touto zprávou uvedl, že vláda již nasadila „všechny dostupné prostředky" k tomu, aby společnostem pomohla se ztrátami se vyrovnat.

Témata:  Belgie terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy