Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedný atentátník z Ansbachu byl prý týrán v bulharském vězení

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Pachatel sebevražedného bombového útoku v německém Ansbachu tvrdil, že byl ve vězení v Bulharsku týrán.

Proto nechtěl být poslán z Německa zpět do této balkánské země, kde mu byl v roce 2013 přiznán status chráněné osoby, napsala dnes agentura DPA.

V Ansbachu v neděli večer odpálil odmítnutý žadatel o azyl nálož v batohu. Sedmadvacetiletý Syřan při tom zabil jen sám sebe, ale dalších 15 lidí zranil. K útoku se následně přihlásila teroristická skupina Islámský stát (IS).

Informace o trýznění v bulharském vězení vychází z psaného sdělení tohoto Syřana, které agentuře DPA poskytl poslanec Spolkového sněmu Harald Weinberg. Jemu se tento materiál dostal do rukou od humanitárních pracovníků pomáhajících uprchlíkům.

Syřan napsal, že ho bulharská policie zbila, protože nechtěl poskytnout otisky prstů. Kromě toho byl prý držen dva měsíce na samotce. Navíc mu nebylo umožněno lékařské ošetření. Muž v této souvislosti uvedl, že ho na rukou a nohou zranily střepiny z rakety, která dopadla na jeho dům v Halabu. Žena a dítě při tomto útoku zahynuly.

Témata:  Německo Islámský stát terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy