Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změna v Trumpově politice: Nabral popularitu, teď se krotí

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington – Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA, si mnoho zastánců i odpůrců získal svými kontroverzními výroky o muslimech. Jak ale informuje bruselský server Politico, své výroky nyní opět mírnil.

Během rozhovoru pro Fox News Trump uvedl, že když je řeč o imigraci, nechce muslimy vyzdvihovat jako problematické. Dle jeho slov pro něj není nyní ani tak důležitá víra osob, ale místo, ze kterého přichází.

„Mluvím teď o teritoriích. Lidé nechtějí, abych říkal muslim. A upřímně řečeno, i sám preferuji to neříkat. Takže je řeč o teritoriích," vysvětlil.

Trump také okomentoval svůj názor na uprchlíky vzhledem k nedávným útokům v Německu. „Tihle lidé jsou hloupí," uvedl Trump směrem k lidem, kteří prosazují přijetí více uprchlíků.

„Nevím. Naši lídři, lidé, kteří tohle dělají, jsou hloupí. Když se podíváte na Německo, měli tam včera případ, kdy nožem zabil dvě ženy muž, který s násilím přišel ze Sýrie," dodal Trump.

Jak server připomíná, Trump opakovaně čelil kritice za svůj návrh na dočasné zamezení vstupu muslimů do USA. Od té doby ale došlo k různým úpravám tohoto výroku, přičemž Trumpovi spolupracovníci upřesňovali, že by se zákaz netýkal jen muslimů.

Témata:  Donald Trump muslimové volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy