Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu brutálně napadli ženu ze Slovenska

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mnichov - Německá policie prošetřuje brutální útok, při němž byla časně ráno napadena občanka Slovenské republiky. Z útoku, za nímž podle slovenských médií zřejmě stojí cizinec žijící v Německu, vyvázla s těžkým zraněním hlavy.

Neznámý pachatel, pravděpodobně cizinec, přepadl 33letou Slovenku na cestě z práce do jejího bytu. Zranění hlavy, které jí způsobil, si vyžádalo urychlený převoz vrtulníkem do nemocnice. 

Policie na svých internetových stránkách informovala, že žena byla zaměstnána jako uklízečka v hotelu a právě mířila z práce domů. Před osmou hodinou ranní ale došlo k násilnému napadení a zraněnou oběť zachránila náhodná svědkyně, která pachatele vyrušila.

"Mohu potvrdit, že zraněná 33letá uklízečka je občankou České republiky," řekl pro slovenský server Topky Günther Beck, komisař z policejního prezidia v Horním Bavorsku.

Podezřelý muž je zhruba třicetiletý blonďák hovořící německy s cizím přízvukem. Případ vyšetřuje kriminální policie v Erdingu jako podezření z pokusu o vraždu. Podle dosavadních zjištění existují náznaky, že pachatel již dříve napadl i jinou ženu. 

Témata:  Německo napadení ženy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.