Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fico se vydal na žně: Za komunismu nebylo všechno špatné

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico dnes zavítal mezi zemědělce na okraji Bratislavy. Média zaujal svým prohlášením, že před pádem komunismu v roce 1989 nebylo na Slovensku všechno špatné.

"Odmítám tvrzení, že do roku 1989 zde byla nějaká černá díra. Naopak, když se podíváme na kvalitu zemědělství do roku 1989, co všechno to zemědělství mělo k dispozici, tak možná by mnozí dnes záviděli, kdyby měli to, co bylo do roku 1989," citoval šéfa vlády list Denník N.

Fico, který byl před sametovou revolucí členem komunistické strany, neodsoudil komunistický režim ani v minulosti a návštěvu na polích u příležitosti sklizně využil i ke kritice oponentů.

"Řeknu to otevřeně: je mi úplně jedno, že pro některé kavárenské hlupáky je sklizeň socialistický přežitek. Pro nás je to otázka strategického přežití a vláda se bude k této významné události stavět vždy čelem, s úctou a pokorou, a především s velkým vděkem všem slovenským zemědělcům za to, že nám obrazně dávají na stůl chléb," řekl Fico podle listu loni, když navštívil zemědělce na poli u Nitry.

Denník N napsal, že po oslavách MDŽ, které strana Směr-sociální demokracie obvykle spojuje s předvolebními mítinky, jde o další zvyk z minulosti, který si Fico nenechá ujít.

Témata:  Robert Fico komunismus Slovensko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.