Rybáři zachytili dramatický souboj dvou žraloků (0:40) | video: YouTube

Vysokoškolský student se vydal na rybářský výlet do Mexického zálivu, na prut dokázali chytit žraloka kladivouna, jenže co se nestalo. Na kladivouna po chvilce zaútočil velký žralok tygří. Útok trval několik minut, než žralok tygří chytil kladivouna kolem hlavy, přetrhl vlasec a odplul s ním kolmo dolů.

Rybáři se snažili chytat tuňáky, jeden zátah byl ale mnohem silnější, než ostatní. První si mysleli, že chytli nějakého velkého tuňáka, ale po pěti minutovém zápolení uviděli kladivouna. Po chvíli se pod lodí zjevil velký temný stín, který vzápětí zaútočil na chyceného žraloka.

 

Jednalo se nepochybně o žraloka tygřího, řekl serveru National Geoprahic odborník na žraloky George Burgess. Právě žraloci tygří čekají, dokud není jejich potenciální kořist ohrožena něčím jiným, poté se pustí do útoku. Útok na jiné druhy žraloků není u tygřích vůbec nic neobvyklého, obzvlášť pokud jsou zraněni.

Druhý žralok byl pravděpodobně kladivoun bronzový, který je v zálivu běžným žralokem. Tygří žraloci na ně obvykle neútočí, když jsou zdraví a mimo nebezpečí. „Je to trochu ironické, vidět jednoho žraloka, jak žere jiného, není to ale nic neobvyklého," dodal Burgess.

– Globe24.cz

100

Terorista Abdeslam neuspěl s odvoláním proti stálému sledování…

Čtěte dále