reklama

Podle Orbána je příchod uprchlíků do Evropy „jedem". Jeho země dle jeho slov nepotřebuje ani jediného migranta. Reagoval tak na tvrzení, že je přijetí uprchlíků v dlouhodobém měřítku pro země ekonomicky přínosné.

„Maďarsko nepotřebuje ani jediného migranta k tomu, aby ekonomika fungovala, aby populace nevymírala nebo aby naše země měla budoucnost. Proto nepotřebujeme jednotnou evropskou migrační politiku: ten, kdo migranty potřebuje, je přijmout může, ale nám je nevnucujte, my je nepotřebujeme," prohlásil Orbán během tiskové konference.

Orbán navíc dodal, že „každý migrant představuje riziko pro veřejnou bezpečnost a riziko terorismu". Jak deník připomíná, Maďarsko již kvůli plánu na přerozdělení uprchlíků podalo žalobu a 2. října uspořádá referendum, ve kterém budou o tomto plánu lidé hlasovat.

Deník podotýká, že Orbánova vláda některé své spojence znepokojuje svými úzkými vazbami na Rusko, které se dále stupňují společnou podporou obou zemí republikánskému prezidentskému kandidátovi v USA Donaldu Trumpovi.