Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krušné časy ve Francii: Úřady zakázaly kvůli teroristům nošení batohů

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Cannes - Francie se po vlně teroristických útoků snaží zabránit dalším ztrátám na životech. Nejen že posílila bezpečnost a do ulic vyrazily desetitisíce vojáků, ale v přímořském Cannes také zakázala nošení batohů. V těch by se totiž mohly skrývat výbušniny.

Podle britského serveru Mirror se úřady k tomuto kroku rozhodly na základě pokračujících teroristických útoků, za nimiž stojí radikálové z hnutí Islámský stát. Obávají se, že by turisté v přímořských letoviscích a na plážích mohli přijít o život, a proto na nich batohy zakázaly.

Kromě batohů se dočkaly zákazu také velká zavazadla a kufry. Turisté proto mohou využít maximálně igelitových tašek, v ideálním případě průhledných. Jak ale úřady upozorňují, za vším stojí shana o posílení bezpečnosti v oblíbených turistických destinacích.

Francie také povolala do akce deestitisíce policistů a vojáků, kteří mají střežit oblíbená místa turistů a místa s větší koncetrací lidí. Ostraha by měla být posílena také na hudebních a filmových festivalech.

Francií zmítá jeden útok za druhým. Po masakru v Nice, kde terorista najel nákladním autem do davu lidí a více než 80 jich zabil, se odehrála další tragédie v úterý nedaleko města Rouen v severní Francii. Dva muži hlásící se k Islámskému státu drželi v kostele desítky minut pět rukojmí včetně faráře, kterého nakonec zavraždili.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy