Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Džihádisté z IS zmasakrovali vesničany u města Manbidž. Nejméně 24 mrtvých

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Damašek - Islámský stát (IS) za posledních 24 hodin ve vesnici u severosyrského města Manbidž zabil nejméně 24 civilistů.

"IS popravil nejméně 24 civilistů během posledních 24 hodin poté, co obsadil vesnici vzdálenou deset kilometrů od Manbidže," uvedli aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva SOHR. 

Džihádisté se v oblasti střetli s bojovníky z kurdsko-arabské aliance Demokratické síly Sýrie (SDF). Její jednotky zahájily ofenzivu na Manbidž na konci května. Mezinárodní koalice v čele s USA jim poskytuje leteckou podporu. Povstalci islamisty již několikrát vyzvali, aby město dobrovolně opustili, zatím se tak ale nestalo.

V Sýrii začalo na konci února platit příměří mezi syrskou opozicí a vládou, které se ale netýká organizace Islámský stát a Fronty dobytí Sýrie (bývalá fronta An-Nusra, která byla napojená na teroristickou síť Al-Káida).

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy