Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důvod nenávisti vůči západní společnosti? Islámský stát zveřejnil drsný materiál

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Islámský stát zveřejnil zprávu o západní společnosti, ve které mimo jiné podrobně popisuje, proč ji tak hrozně nenávidí. Teroristická skupina, které je zodpovědná za smrt stovek tisíc lidí a za útoky po celém světě navíc tvrdí, že zdvojnásobí své úsilí o vymazání křesťanství z povrchu země.

IS uvádí, že speciálně zacílí na vysoké církevní představitele, včetně papeže Františka, postav z řecké pravoslavné církve nebo zástupce koptských křesťanů. Informuje o tom server Express.

V manuálu pro džihádisty pak IS například radí, že pokud jde o plánování konečné operace, nemají útočníci vytvářet složité plány, ale naopak pouze jednoduché a účinné. „Jestliže máte možnost získat zbraň, udělejte to a využije ji co nejdříve na místě, kde vznikne největší škoda a panika. Přineste smrt a zranění nepřátelům Alláha, nevěřícím," burcují džihádisté.

„Stejně jako oni děsí muslimy v zemích islámu, byste měli vy děsit nevěřící ve své vlasti," tvrdí zástupci IS. Ti mimo jiné také ve svém posledním 15 vydání manuálu mluví o tom, že západní ženy nejsou plaché a nechovají se jako panny.

Při vysvětlování, proč nemají rádi emancipované ženy říkají: „Nechtějí být matkami, manželkami, nebo pannami, ale raději pracují jako muži, rozhodují se jako muži, a mají pohlavní styk jako zvířata, aniž by byly vědomy, že Pán pozoruje je i jejich odporné partnery ve zločinu."

Tato skupina se zaměřuje také na anglického přírodovědce Charlese Darwina, filozofa Karla Marxe, německého filozofa Friedricha Nietzscheho, francouzského sociologa Davida Durkheima, německého sociologa Maxe Webera a rakouského neurologa a zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda, které ostře kritizuje.

V dokumentu se IS přihlásil k zodpovědnosti za sérii útokům nožem na Kalifornské univerzitě, ke kterým došlo loni, zmiňují také nedávnou střelbu v americkém Orlandu.

„Krátce po požehnaném útoku na sodomity v klubu ze strany Mujahida Omara Mateena byli američtí politici připraveni ke skoku do světel reflektorů, aby odsoudili střelbu, prohlásili ji za zločin z nenávisti, teroristický čin a akt nesmyslného násilí," píší džihádisté. „Zločin z nenávisti? Ano. Muslimové nepochybně nenávidí liberální sodomity," dodávají.

Nenávistných text obsahuje asi 45.000 slov, zaměřuje se také na na konzumenty kávy či na lidí, kteří nosí boty značky Timberland. „Podstatou věci je, že skutečně existují verše o našem terorismu, válčení, bezohlednosti a surovosti," vysvětlují zástupci IS.

„Někteří liberální novináři věří, že to, co děláme, děláme proto, že jsme jednoduše monstra a že náš postup nemá žádnou logiku. Faktem je, že budeme i nadále vést - a eskalovat - plánovanou válku, o níž si Západ myslel, že skončila před několika lety," uvádí islamisté.

„Budeme pokračovat a dál a dál vás tahat do bažiny, o níž jste si mysleli, že jste z ní už unikli, a to jen proto, abyste si uvědomili, že jste lapeni ještě hlouběji v jejích kalných vodách. A zatímco tak budeme dělat, budeme vám nabízet cestu ven - za našich podmínek. Takže můžete i nadále věřit, že vás tito „opovrženíhodní teroristé" nenávidí kvůli vašemu latté a vašim botám Timberlands. A můžete pokračovat v utrácení směšné sumy peněz, abyste se pokusili zvítězit," dodávají džihádisté.

Témata:  Islámský stát terorismus

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy