Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovi se nelíbí termíny předvolebních debat. Důvod pobaví

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump se dnes ohradil vůči plánovaným termínům předvolebních debat, v nichž se na podzim střetne se svou demokratickou sokyní Hillary Clintonovou. V rozhovoru s televizní stanicí ABC řekl, že mu vadí, že dva ze tří televizních duelů kolidují se zápasy ligy amerického fotbalu. Clintonová vzápětí vzkázala, že proti termínům nic nenamítá. Komise organizující debaty zatím nehodlá na datech nic měnit.

"Dvě ze tří (debat) jdou podle mě proti (lize) NFL, takže z toho nemám velkou radost," řekl newyorský magnát, který během primárek sbíral body za agresivní televizní vystoupení, v nichž většinou porážel konkurenty.

Nezávislá komise, která o termínech prezidentských duelů rozhoduje již od roku 1987, vybrala letošní tři televizní večery téměř před rokem. Debaty se uskuteční 26. září a 9. a 19. října, samotné volby jsou na programu 8. listopadu.

Podle dnešního vyjádření komise není možné najít tři večery, v nichž nebudou debaty kolidovat s žádnými sportovními přenosy.

Liga amerického fotbalu patří v USA k nejsledovanějším soutěžím a Trump se zjevně obává snížení sledovanosti předvolebního duelu. Jeho lidé se proto budou snažit s komisí v příštích týdnech dojednat možnou změnu.

Clintonová naproti tomu nemá s termíny žádný problém. "Budu tam," vzkázala v reakci na Trumpovo prohlášení.

Témata:  Donald Trump volby v USA Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy