Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaký je skutečný Donald Trump? Z USA přišlo varování

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington – Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump stále získává na popularitě. Marjorie Cohnová, profesorka na Právnické univerzitě Thomase Jeffersona, ale upozorňuje, že lidé často zapomínají na některé Trumpovy výroky.

Cohnová varuje, že Trumpovy výroky často neodpovídají skutečnosti. Poukazuje například na varování Steva Reillyho z USA Today, který upozornil, že ačkoliv Trump v rámci svého proslovu před Národním shromážděním Republikánské strany tvrdil, že „respektuje důstojnost pracujících lidí", sám mnoha svým zaměstnancům neplatí.

Trumpovy výroky naznačující toleranci vůči černochům podle Cohnové také neodpovídají pravdě – připomíná, že v roce 1973 Donalda Trumpa a jeho otce Freda Turmpa Nixonovo ministerstvo spravedlnosti žalovalo za „systematickou diskriminaci vůči Afroameričanům při pronajímání bytů".

Cohnová také připomíná, že Trump diskriminoval i vůči lidem mexické národnosti. Rasová nenávist dle jejího názoru doprovází celou Trumpovu kampaň, na jejímž počátku stála snaha o diskreditaci prezidenta Baracka Obamy na základě tvrzení, že se narodil v Keni.

Dodává, že „Trump není jen rasista, ale i sexista. Jeho komentáře o ženách odhalují jeho misogynii. Ženy nazval ‚psem', ‚tlustým prasetem', ‚flákačem', ‚zvrhlíkem' a ‚nechutným zvířetem'." Respekt neprojevil ani vůči postiženým.

Na závěr Cohnová píše: „Dr. Martin Luther King Jr. slavně pronesl, že doufá, že jeho děti nebudou souzeny podle barvy kůže, ale podle jejich charakteru. Charakter Donalda Trumpa je rasistický, sexistický a prostě a obyčejně sprostý. Prezidentství Donalda Trumpa by pro tuto zemi představovalo nepředstavitelné nebezpečí."

Témata:  Donald Trump volby v USA USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy