Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nesmíme to dělat jako Austrálie. Rakousko se ohradilo proti migrační politice

EU
EU
Foto: Pixabay

Vídeň/Canberra - Rakouský velvyslanec v Austrálii Helmut Böck varoval před napodobováním australské imigrační politiky.

Vyjádřil výhrady k návrhu rakouského ministra zahraničí Sebastiana Kurze, podle kterého by Evropa měla zadržovat migranty na ostrovech, jako to dělá Austrálie. Uvedla to dnes agentura APA.

Böck upozornil rakouského ministra zahraničí Kurze na "hrozné podmínky", které panují v internačních táborech na ostrovech, jež Austrálie využívá pro zadržování migrantů. Uprchlíci na ostrovech běžně stráví tři roky. Převládá tak u nich "pocit, že jsou zapomenuti", uvedl Böck.

Proto se také sebepoškozují a pokoušejí o sebevraždy. Na problémy tohoto australského modelu podle Böcka upozornil i regionální zástupce Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Rakouský ministr zahraničí Sebastian Kurz prohlásil na začátku června, že by se Evropská unie měla inspirovat australským vzorem a zadržovat migranty například na řeckém ostrově Lesbos. Podle něj by to zastavilo nelegální migraci do Evropy.

Témata:  Rakousko uprchlíci EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy