Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brutální napadení na Slovensku: Arabové napadli Slováky, tekla krev

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Piešťany – Slovenská policie se zabývá bitkou, do které byli zapojeni mladí lázeňští hosté arabského původu a skupinka Slováků, ve které byly i ženy. Podle serveru zpiestan.sk, který i věci informoval, dokonce tekla krev.

Server uvádí, že neohleduplné chování trojice mladých Arabů vyvrcholilo potyčkou, při které tekla krev. K incidentu došlo v neděli večer před tamním hotelem. Jedna z napadených žen uvedla, že spolu s přáteli seděla na terase, když kolem nich na kole začala jezdit skupina mladých Arabů.

„Tři z nich kolem nás provokativně jezdili, pokřikovali a když jeden z nich prošel kolem mě, vylil na mě vodu," vzpomíná Slovenka. „Bránila jsem se. Začala bitka a skončili jsme na zemi," popisuje další dění.

Když se ocitla na lopatkách, zasáhli podle ní nejen její přátelé, ale i lidé, kteří celý incident viděli. Na pomoc mladému Arabovi naopak přišla skupinka jeho kamarádů. A když se jeden z kamarádů napadené ženy snažil sundat z ní mladého cizince, dostal ránu do hlavy skleněným džbánkem.

„Lidé, kteří to viděli, zavolali policii. Hlídka však dorazila až za 40 minut," uvedla žena. V tu dobu už byli Arabové dávno pryč. Mladík, který potyčku vyvolal, utekl poté, co na něj někdo anglicky zakřičel, že takové chování je podle slovenských zákonů trestný čin, za který hrozí tvrdý trest. Podle serveru byl tento provokatér zřejmě ještě nezletilý.

„V tu chvíli se dokonce začali omlouvat. Rozhodně netrpím nějakou rasovou nesnášenlivostí a nesouhlasím s extremistickými řešeními," přiznala napadená. Dodala však, že návštěvníci z arabských zemí by měli vědět, jak se mají chovat a co si mohou dovolit. „Musí před námi mít respekt a znát hranice," myslí si.

Nejlepší by tak podle ní bylo, kdyby byl pachatel dopaden a kdyby nesl následky za své chování. „Na základě toho by mohly pochopit, že si nemohou dělat, co chtějí. Nechci to jen tak nechat," dodala rázně Slovenka.

Případem už se zabývá slovenská policie, která přijala oznámení a která prošetřuje, co přesně se v Piešťanech stalo. Mluvčí Martina Kredatusová případ podrobněji komentovat nechtěla.

Témata:  Slovensko policie SR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy