Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouz v podnapilem stavu hrozil teroristickým útokem, nedopadlo to pro něj dobře

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Dax (Francie) - K šestiměsíčnímu nepodmíněnému vězení byl ve Francii odsouzen 32letý muž, který v podnapilém stavu hrozil třem zaměstnancům státních drah teroristickým útokem.

Uvedla to dnes francouzská média, podle kterých odsouzený není islamista. Každému ze zaměstnanců také musí zaplatit odškodnění ve výši 1000 eur (27.000 Kč).

Pracovníkům drah, kteří ho nechtěli pustit bez jízdenky do vlaku, podnapilý muž pohrozil "vyhozením všeho do povětří" a přál jim "smrt pod bombami Islámského státu," napsal deník Le Parisien. Muž byl v minulosti stíhán za prodej drog a řízení pod vlivem alkoholu. Výslech ani domovní prohlídka neprokázaly jeho spojení s organizací Islámský stát (IS), která se přihlásila k několika atentátům ve Francii.

Muž byl odsouzen za "veřejnou podporu teroristického činu". Před vynesením ojedinělého rozsudku svých slov litoval. "Pil jsem a udělal jsem hloupost, které lituji. Nepodporuji terorismus," ujistil podle regionálního listu Sud-Ouest soud v lázeňském městě Dax na jihozápadě Francie, ve kterém bydlí.

Témata:  terorismus Francie policie Francie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy