Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malý chlapec zachránil svého novorozeného bratra. Psychicky narušená žena jej chtěla unést

Narození miminka
Narození miminka
Foto: Pixmac

Berlín – K děsivému případu se šťastným koncem došlo koncem minulého týdne v německém Hamburku. Psychicky narušená žena se z nemocnice pokusila unést kojence, toho ale zachránil jeho devítiletý bratr. Informoval o tom server The Local.

Mluvčí policie Ulf Wundrack vysvětlil, že k incidentu došlo v Mariahilfské nemocnici v pátek odpoledne. „Podezřelá vstoupila do pokoje matky, která v době zločinu spala, a vzala novorozence z postele vedle ní," uvedl.

Při činu ji ale přichytil 9letý bratr novorozence, který ji sledoval k východu z nemocnice. Chlapec ji nakonec konfrontoval a žena mu novorozence předala. Chlapce s dítětem v náručí si pak všimli zaměstnanci nemocnice.

„34letá žena byla ještě v nemocnici zadržena. Zdálo se, že je duševně narušená a byla předána na psychiatrickou pohotovost," dodal Wundrack a připustil, že motiv ženy zatím zůstává neznámý. Žena ale policii byla známá v souvislosti s jinými přestupky. Vyšetřování zatím probíhá.

Témata:  Německo nemocnice děti

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy