Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýn na nohou: Kvůli strachu z terorismu bude povoláno 600 ozbrojených policistů

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Londýnská policie povolává nově do služby 600 ozbrojených příslušníků. Ta má chránit obyvatelstvo před teroristickými útoky.

Oznámily to dnes v Londýně britské úřady. Opatření podle nich není spojeno s žádnou konkrétní hrozbou.

"Každý, kdo sledoval vývoj v Evropě v posledních několika týdnech, pochopí, proč demonstrujeme naši připravenost chránit veřejnost," uvedl v prohlášení londýnský policejní šéf Bernard Hogan-Howe.

V souladu s britskou policejní praxí není většina strážců pořádku vyzbrojena střelnou zbraní, nově povolaní policisté ale ozbrojeni budou.

"Skutečnost je taková, že čelíme ozbrojeným a smrtelně nebezpečným útočníkům. Proto potřebujeme ozbrojené policisty, kteří použijí sílu k zastavení útočníků. Naši ozbrojení policisté budou těmi, kteří budou přímo čelit ohrožení," uvedl Hogan-Howe.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy