Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dubajské letiště je po středeční nehodě v omezeném provozu

Při přistání v Dubaji havaroval boeing s 275 lidmi
Při přistání v Dubaji havaroval boeing s 275 lidmi
Foto: Reprofoto YouTube

Dubaj - Dubajské mezinárodní letiště funguje po nehodě přistávajícího letadla z Indie s omezenou kapacitou. Jeho vedení dnes oznámilo, že v provozu je jenom jedna ze dvou ranvejí.

Ve středu tam musel nouzově přistát Boeing-700 společnosti Emirates s 300 lidmi na palubě. Všechny se podařilo evakuovat, než letadlo začalo hořet, ale jeden ze zasahujících požárníků přišel o život. Letiště kvůli nehodě ve středu na několik hodin pozastavilo provoz.

Podle agentury AP jde o nejvytíženější mezinárodní letiště na světě. Jeho vedení v dnešním prohlášení oznámilo, že v provozu je pouze jedna dráha a že některé lety budou odkloněny na druhé dubajské letiště Al-Maktúm.

Ve středu bylo 27 letů zrušeno a několik dalších odkloněno, a to i do Bahrajnu a Ománu. Nízkonákladová společnost Flydubai oznámila, že dnes zrušila 20 letů. Společnost Emirates upozornila na své internetové stránce, že problémy a zpoždění mohou trvat ještě 24 hodin, a doporučila lidem, aby se o svém letu před cestou informovali.

Témata:  Dubaj Saúdská Arábie letecké nehody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy