Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyplulo to na povrch: Stovky zatčených migrantů, na kontě mají zneužívání dětí i znásilnění

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Cardiff/Londýn – Policie v Anglii a Walesu dle zveřejněných statistik za jeden rok zatkla téměř devět set syrských migrantů, z nichž někteří byli obviněni ze zneužívání dětí a znásilnění. Informace o policejní zprávě přinesl britský server Express.

Tato čísla vyvolala v odpůrcích migrace velké obavy, vzhledem k tomu, že Británie na základě dohod o přerozdělování uprchlíků přijme každoročně tisíce migrantů, kteří nejsou žádným způsobem kontrolováni.

Mezi zatčenými jsou i čtyři syrští imigranti, kteří byli obviněni ze sexuálního napadení dvou čtrnáctiletých dívek nedaleko stadionu ve městě Newcastle. Do roku 2020 musí britská vláda vypracovat plán na přesídlení dvaceti tisíc syrských uprchlíků.

Oficiální statistiky ukazují, že na konci března 2016 bylo přemístěno 1 602 lidí. Podle výzkumu iniciovaného britským parlamentem „byli na konci března 2016 Syřané šestou největší skupinou žadatelů o azyl – 2 539 žadatelů."

„Sedmaosmdesáti procentům bylo dovoleno v Británii zůstat." Britská vláda stále soustřeďuje většinu své pomoci do Sýrie a sousedních. Argumentuje tím, že je to lepší, než podporovat syrské uprchlíky k podnikání nebezpečné cesty do Evropy.

Požadavek na policejní statistiky vzešel od deníku The Sun na základě svobodnému přístupu k informacím.

Témata:  Velká Británie uprchlíci Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy