Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj proti IS: Křesťanská skupina zvolila hodně netradiční cestu

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Uppsala – Za roky boje proti Islámskému státu už jeho odpůrci používali různé strategie. Příznivci jedné z křesťanských církví ve Švédsku se rozhodli přispět a IS také "bombardovat". I když ne úplně tradičním způsobem.

Jedna ze švédských církevních skupin uvedla, že plánuje použít bezpilotní letouny, pomocí kterých chce bombardovat Islámský stát, konkrétně džihádisty ovládané oblasti Iráku, Biblemi.

Na setkání v Uppsale, organizace Livets Ord (Slovo života) představila svůj plán. Dle nich by drony mohly přeletět území ve vysokých nadmořských výškách a spustit tisíce malých elektronických biblí do Iráku. Informuje o tom server The Local.

„Bible mají velikost krabičky na léky a mají displej. Nevyžadují žádnou elektřinu," popisuje Bible šéf skupiny Christian Åkerhielm. „Naším cílem je přinést naději a lásku křesťanského evangelia pro obyvatelstvo žijící v uzavřených oblastech, kde jsou jim odpírána lidská práva," uvádí skupina Livets Ord na svých internetových stránkách.

Dodal, že i další organizace budou v této oblasti provádět operace, konkrétní jména ale nezmínil. „Spustíme náš projekt za několik týdnů, doufáme, že rozdáme tisíce Biblí," řekl Åkerhielm.

Skupina Livets Ord byla založena v roce 1980 a je jednou z relativně velkých a pravděpodobně nejvíce kontroverzních církví ve Švédsku, často bývá obviňována z toho, že jde spíše o sektu. Její zakladatelé Ulf a Birgitta Ekman církev v roce 2014 opustili a konvertovali ke katolicismu. Církev provozuje řadu evangelických škol pro děti.

Témata:  Islámský stát Švédsko bible

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy