Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arabové opět útočili v Německu. Na stejném místě jako na Silvestra

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem – Německá média informují o dalším útoku mužů „arabského vzhledu“, ke kterému mělo dojít v Kolíně nad Rýnem na stejné místě, kde došlo k hromadným útokům při silvestrovské noci. Jejich oběťmi tentokrát byli britští turisté.

Dva britští turisté byli napadeni a zbiti gangem šesti mužů přímo před kolínskou katedrálou. Oba muži byli v pátek krátce hospitalizováni v nemocnici, píše server Breitbart s odvoláním na německý list Express.

Podle tamních médií dva turisté právě vystoupili z tramvaje, když byli na stanici napadeni skupinou cizinců, která je vylákala ven pod záminkou, že je vezme na párty. Po útočnících nyní pátrá policie, podle popisu byl jeden z nich „mimořádně velký" a měl tmavou pleť, dalších pět jeho kompliců pak mělo „arabský vzhled". Všem bylo mezi 18 a 20 roky.

Násilníci britské turisty několikrát udeřili a kopli, pak jim vzali peněženky a mobilní telefony. Útočníci údajně uprchli do noci.

Historické náměstí mezi středověkou katedrálou v Kolíně nad Rýnem a vlakovým nádražím Wilhelmine se stalo nechvalně známé po celém světě kvůli lednovým masovým sexuálním útokům při kterých bylo napadeno více než 1000 mužů a žen.

Policie přijala hlášení o bití, krádežích, osahávání, a dokonce znásilnění, kterého se měli dopustit převážně muži „arabského nebo severoafrického vzhledu". Později z uniklých materiálů vyplynulo, že tamní policie těžce podcenila situaci, když v terénu o silvestrovské noci působilo asi jen 80 policistů, ačkoliv vedení policie po útocích mluvilo o mnohem větším počtu.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy