Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál v Německu: Turista šel nahlásit krádež, místo toho se dostal mezi uprchlíky

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu se v posledních dnech odehrál pořádný skandál. Čínský turista chtěl nahlásit krádež peněženky, místo toho ale omylem požádal o azyl a byl umístěn na ubytovnu sloužící jako zařízení pro migranty.

Čínský turista strávil téměř dva týdny v ubytovně pro migranty poté, co místo nahlášení krádeže peněženky omylem požádal o udělení azylu. Úřady mu proto, v přesvědčení, že jde o migranta, nařídily lékařskou prohlídku a odebraly mu otisky prstů.

Jedenatřicetiletý turista doplatil na to, že neuměl anglicky ani německy a nedokázal se v Německu dohovořit. Že je něco v nepořádku se zjistilo až poté, co si turisty všiml jeden z pracovníků Červeného kříže. "Byl velmi odlišný od všech ostatních. Byl bezmocný," uvedl podle serveru BBC Christoph Schluetermann.

Situaci se ale rozhodl vyřešit na vlastní pěst. V nejbližší čínské restauraci proto vyhledal tlumočníka, který humanitárnímu pracovníkovi potvrdil jeho domněnku - turista se mezi migranty zapletl omylem. Ve skutečnosti chtěl cestovat dále po Evropě, navštívit Itálii a Francii.

Není bez zajímavosti, že turista nechal úřady, aby mu sebraly pas, vízum i otisky prstů. Schluetermann proto marně telefonoval po konzulátech a snažil se turistu identifikovat. 

Vše ale nakonec dobře dopadlo a turista nyní může pokračovat ve své pouti po Evropě. Podle stanice WDR ho celá příhoda nijak nenaštvala, Německo ale opustil s tím, že Evropa je jiná, než jakou si ji představoval.

Témata:  Německo uprchlíci turisté

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy