Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tvrdá slova z Maďarska: Migrační krize neskončí, posílíme ostrahu hranic

Plot proti uprchlíkům na srbsko-maďarské hranici
Plot proti uprchlíkům na srbsko-maďarské hranici
Foto: Hungarian Government

Budapešť - Maďarsko plánuje posílit ostrahu svých jižních hranic o dalších 3000 policistů. Jde o reakci na nelegální migrační tlaky, které se podle mluvčího vlády zřejmě stanou trvalým jevem.

Uvedla to dnes agentura MTI. Na začátku července se na ochraně maďarských hranic podílelo přibližně 10.000 policistů a vojáků.

Mluvčí Bence Tuzson řekl, že ministr vnitra dostal za úkol zajistit nábor a výcvik dodatečných policistů, s čímž začne brzy. Bezpečnostní poradce premiéra Viktora Orbána koncem července prohlásil, že tlak migrantů přicházejících přes Srbsko na maďarské hranice roste a mnozí z nich sahají k násilí, aby se dostali na Západ.

Mluvčí vlády také sdělil, že Maďarsko by se postavilo proti návrhu omezit unijní dotace těm členským zemím, které jsou podle kritiků málo solidární se státy EU nejvíce zasaženými migrační krizí.

Témata:  Maďarsko uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy