Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po prohlídce domu útočníka ze švýcarského vlaku, není jeho motiv stále jasný

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern - Ve Švýcarsku probíhá vyšetřování sobotního incidentu, kdy muž (27) ve vlaku poblíž lichtenštejnských hranic napadl nožem a hořlavou tekutinou spolucestující.

Mladík byl zatčen a kvůli vážným popáleninám je nyní v kritickém stavu v nemocnici, proto ho nebylo možné vyslechnout. Policisté už ale provedli domovní prohlídku v jeho bydlišti.

Útok se odehrál v sobotu odpoledne za jízdy poblíž železniční stanice Salez. Mladý Švýcar ve vlaku zranil šest pasažérů, ve vážném stavu je kromě samotného pachatele ještě jeden další člověk. Zraněno bylo i šestileté dítě, to je však mimo ohrožení života.

Policie od začátku uváděla, že s největší pravděpodobností nejde o teroristický čin. "Nedá se samozřejmě nic vyloučit, ale tato myšlenka je nám nyní hodně vzdálená," řekl dnes ohledně možného teroristického pozadí útoku policejní mluvčí. Podle něj není dosud jasné, zda chtěl útočník zasáhnout konkrétní osobu nebo jestli někoho z cestujících ve vlaku znal.

Témata:  Švýcarsko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy