Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Římští bezdomovci se podívali k moři, papež František jim domluvil cestu

Vatikán, ilustrační foto
Vatikán, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vatikán - Papež František zařídil římským bezdomovcům jednodenní výlety k moři, kde je čeká koupání a opalování, ale i večeře v pizzerii na zpáteční cestě.

O lidi bez přístřeší se osobně stará papežův almužník, arcibiskup Konrad Krajewski. Ten na pontifikovo přání každý den vozí v dodávce, kterou sám řídí, několik bezdomovců na pláž. Vatikán lidem bez domova rozdá plavky a osušky a oni pak stráví den odpočinkem.

Vatikán se péči o bezdomovce věnuje dlouhodobě: už před lety dal například papež poblíž náměstí svatého Petra zřídit toalety a sprchy, které mohou tito lidé zdarma využívat, k dispozici jim je i holič.

Papež se jako nejvyšší představitel katolické církve snaží upozorňovat na to, že jedním z jejích hlavních úkolů je pomáhat potřebným a sociálně slabým. Upozorňuje například na otřesné životní podmínky uprchlíků a dvě desítky jich osobně hostí ve Vatikánu.

Témata:  Papež František Vatikán bezdomovci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy