Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská rozvědka reaguj na korupci: Bude rozdávat medaile

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Vyšetřovací výbor Ruské federace (SKR), což je ruská obdoba americké FBI, reaguje na skandál ve špičkách své moskevské odbočky, která se zřejmě nechala uplácet šéfem ruské mafie. Vzorní pracovníci se mohou těšít na medaili "Za čisté úmysly a ušlechtilé činy".

Medaili bude možné získat mimo jiné za dlouholetou kvalitní práci při ochraně práv a svobod a zákonných zájmů, za výchovu k občanské odpovědnosti a vlastenectví.

"Medaile je určena k vyznamenání pracovníků a státních zaměstnanců SKR za vysokou mravnost a ušlechtilé konání, profesionální mistrovství a osobní příklad při vzorném plnění služebních povinností," stojí dále v návrhu na zřízení vyznamenání, zveřejněném na vládním webu.

O udělování nové medaile má rozhodovat osobně šéf SKR, který ji smí udělit nejen Rusům, ale i cizincům.

Právě nynější náčelník SKR Alexandr Bastrykin slíbil očistu řad vyšetřovatelů poté, co konkurenční tajná služba FSB minulý měsíc zatkla tři vysoké důstojníky z moskevské odbočky SKR kvůli podezření, že přijali milion dolarů od kmotra Šakra mladšího, aby dostali na svobodu uvězněného mafiánova společníka. Sám Šakro byl následující den zatčen kvůli obvinění z vymáhání výpalného od známé moskevské restaurace.

Témata:  Rusko medaile

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy