Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko tepe Babiše: Představuje pro Česko hrozbu, píše tisk

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Podle slovenského listu Sme představuje šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš hrozbu pro Českou republiku. Údajně pohrdá demokracií a navíc je v obřím střetu zájmů.

Podle Sme bude nejdůležitější pro úspěch ANO ve volbách, zda Babiš ještě rok udrží své voliče v omylu, že on vlastně není politikem, že přišel z byznysu řídit stát efektivně jako svou firmu, že je mu cizí politické handrkování a že je jediným skutečným bojovníkem proti korupci.

"Prvním problémem je Babišovo pohrdání demokratickými institucemi a procedurami. V příští vládě by sloučil některá ministerstva a jiná zrušil, aby neztrácel čas meziresortními jednáními. A ještě větším problémem je Babišův obludný konflikt zájmů: je zároveň vlivným politikem, k tomu majitelem holdingu s více než 200 firmami a ročním ziskem přes 300 milionů eur a navíc vlastníkem důležitých medií," uvedl list v článku o miliardáři slovenského původu Babišovi.

Pokud by se ANO stalo nejsilnější vládní stranou a jeho šéf premiérem, zmiňovaný konflikt by se podle Sme ještě prohloubil a nebezpečí zvětšilo. "Babišovy šance jistí jeho politické spojenectví s Milošem Zemanem, slabost ČSSD a neúspěšné opakované pokusy pravice vstát z mrtvých," napsal deník.

Témata:  Andrej Babiš SME Slovensko

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy