Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena unesla dítě a vychovávala ho jako vlastní. Soud ji poslal do vězení

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Kapské Město - Žena (51) v Jihoafrické republice před téměř 20 lety unesla z porodnice novorozenou holčičku a vychovala ji jako vlastní. Dnes byla odsouzena k deseti letům vězení.

Dívka, unesená v dubnu 1997 tři dny po narození z porodnice v Kapském Městě, se dostala zpět k biologickým rodičům poté, co se jejich druhá dcera spřátelila ve škole s dívkou, která jí byla velmi podobná. To vyvolalo podezření některých lidí a následné testy DNA ukázaly, že dívky jsou sestry.

Na veřejnosti je nalezená dcera známá jako Zephany Nurseová. Toto jméno jí dali rodiče a používala je média po jejím zmizení. Po nynějším nalezení se ale dívka rozhodla, že bude dále používat jméno, které jí dala únoskyně. Soud v zájmu ochrany jejího soukromí nařídil, že média nesmějí používat dívčino adoptivní jméno ani jméno její únoskyně.

Jihoafrická média podle BBC uvedla, že již dospělá Zephany se zatím odmítá přátelit s biologickými rodiči.

Témata:  Jihoafrická republika děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy