Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sorosovy dokumenty: Uprchlická krize je normál, zvažme řízenou migraci

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Washington – Součástí materiálů, které unikly z organizací miliardáře George Sorose, jsou také dokumenty týkající se současné migrační krize. Ta by prý měla být přijata jako „nový normál“. Krize pak podle materiálů pro Sorosovy organizace znamená „nové příležitosti ovlivnit imigrační politiku v globálním měřítku“.

Jeden z materiálů organizace Open Society Foundations (OSF) například mluví o „úspěšném ovlivňování celosvětové přistěhovalecké politiky". Organizace by prý měla „podporovat činitele, kteří se aktivně snaží změnit zásady, pravidla a předpisy, které upravují migraci", píše server The Daily Caller.

Uprchlíci v Evropě podle OSF představují „nové příležitosti". „Memorandum vysvětluje, jak uprchlická krize v Evropě otevírá dveře pro Sorosovy organizace, které mohou dále ovlivňovat globální přistěhovaleckou politiku. Autoři zprávy berou na vědomí, že 'současná uprchlická krize vytváří prostor, aby se znovu zvážila řízená migrace a mezinárodní uprchlický režim'," cituje z materiálů server.

Současné klima podle uniklých dokumentů přináší nové příležitosti pro reformy řízené migrace na globální úrovni, ať už prostřednictvím stávajícího multilaterálního systému, nebo tím, že se "spojí více aktérů, kteří budou přemýšlet inovativně".

„Náš dlouholetý zájem a investice do globálního práce znamená, že máme mnoho správných partnerů, kteří mohou pomáhat ostatním orientovat se v tomto prostoru. Uprchlická krize otevírá nové příležitosti pro koordinaci a spolupráci s dalšími bohatými dárci," píše se ve zveřejněných materiálech. Na závěr se píše, že je třeba bojovat proti „rostoucí netoleranci vůči migrantům".

Témata:  uprchlíci George Soros

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.