Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko chce rozvíjet vztahy s Tureckem, potvrdil Putin

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes jednal v Soči se svým kazašským protějškem Nursultanem Nazarbajevem. Při té příležitosti Kreml znovu potvrdil zájem na normalizaci a rozvoji vztahů se "spřáteleným" Tureckem.

"Upřímně se snažíme o obnovení plnohodnotných vztahů se spřáteleným Tureckem, se zemí, s níž nás po mnoho let spojovaly unikátní vztahy spolupráce," svěřil se šéf Kremlu Nazarbajevovi.

"Poslední návštěva prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v Rusku potvrdila oboustranné úsilí nejen o obnovu, ale i o další rozvoj našich vztahů," dodal Putin.

Erdogan navštívil ruský Petrohrad před týdnem a jeho cesta byla podle médií definitivní tečkou za rozepří způsobenou leteckým incidentem z loňského listopadu.

Erdogan v Petrohradu oslovil Putina jako "drahého přítele". Rusko dalo na vědomí, že hodlá do konce roku postupně zrušit sankce a v nejbližší době obnoví i letecké spojení s tureckými letovisky.

Témata:  Vladimír Putin Nursultan Nazarbajev Turecko

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

RB OSN držela minutu ticha za Raísího

Členové Rady bezpečnosti Organizace spojených národů (RBOSN) si v pondělí minutou ticha uctili památku íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy