Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí Řecku: Při srážce lodí zemřeli tři lidé včetně dítěte

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Atény - U řeckého ostrova Aegina se srazil člun s výletní lodí s asi 20 pasažéry na palubě. Nejméně tři lidé při nehodě zemřeli - včetně teprve dvouletého dítěte. Další tři jsou zraněni.

Výletní loď převážela přibližně 20 turistů z oblíbeného řeckého letoviska Aegina, které leží poblíž Atén, na nedaleký ostrov Moni. V oblasti Saronického zálivu se loď srazila se závodním člunem nebo skútrem. Není jasné, kolik lidí bylo na palubě člunu.

Podle svědků se plavidlo rozlomilo vejpůl a lidé spadli do vody. "Viděli jsme osm nebo devět lidí přes palubu, byli v moři. Někteří se snažili plavat, jiní byli v bezvědomí nebo mrtví," řekl svědek události řecké televizi Mega.

Tři lidé při srážce zemřeli, včetně dvouleté dívenky. "Viděl jsem malou holčičku. Záchranáři ji resuscitovali, ale nepodařilo se jim ji oživit," dodal svědek. Další dva lidé byli zraněni těžce, jeden lehce. Národnost obětí zatím není známá.

Záchranné práce v místě neštěstí stále probíhají. Počet zachráněných turistů zatím úřady nezveřejnily, po obětech i zraněných pátrají dvě pobřežní hlídky a vrtulník. Soukromé lodě záchranářům pomáhají, převážejí vylovené lidi na břeh.

Témata:  Řecko lodní nehody

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.